Naprawa/wymiana gniazda USB w modemie GSM - Wrocław?
Moderator: Moderatorzy
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Naprawa/wymiana gniazda USB w modemie GSM - Wrocław?
Samsung to kosc pamieci. Mi chodzilo o ta kwadratowa, przy gniezdzie anteny.
Nie pomagam na PW.
Chodzi Ci o to:key pisze:Samsung to kosc pamieci. Mi chodzilo o ta kwadratowa, przy gniezdzie anteny.
Qualcomm
RTR6285
A03810.1
F1848013
?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Tak. Niestety datasheet jest pod NDA, z tej strony tez do niczego nie dojdziesz. Pozostaje dobry serwis GSM lub kupno identycznego, uszkodzonego modemu i zabawa z miernikiem.
Osobiscie zamiast wydawac nastepne 30..40 PLN z niewiadomym rezultatem, kupil bym nowy za 100 PLN.
Osobiscie zamiast wydawac nastepne 30..40 PLN z niewiadomym rezultatem, kupil bym nowy za 100 PLN.
Nie pomagam na PW.
-
- Guru bezprzewodowy
Jak chodzi o Wrocław to Tęczowa w budynku Świebodzkiego po lewej stronie od Senso jest taki komis GSM. Tam chłopaki potrafili jako jedni z pierwszych zdjąć smoka z Huaweia. Podejrzewam, że z tym sobie też poradzą. Tylko trzeba się zastanowić, czy naprawa ma sens.
Szukałem dzisiaj trochę informacji o tym modemie, bawiłem się z lutowaniem (udało mi się odpalić diodę! 
Znalazłem coś takiego:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1330026.html
Jest tu autorska solucja naprawy portu USB w tym modemie (tylko nie mam zielonego pojęcia jak do takich małych elementów mam przylutować cokolwiek?)

Znalazłem coś takiego:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1330026.html
Jest tu autorska solucja naprawy portu USB w tym modemie (tylko nie mam zielonego pojęcia jak do takich małych elementów mam przylutować cokolwiek?)
- wojteks
- *** Administrator ***
Trzeba mieć sprzęt odpowiedni i wprawę w lutowaniu takich drobiazgów.Ja-Bo pisze:tylko nie mam zielonego pojęcia jak do takich małych elementów mam przylutować cokolwiek?)
Nie pomagam na PW!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Spokojna reka i dobry sprzet. No i pare lat doswiadczenia.Ja-Bo pisze:nie mam zielonego pojęcia jak do takich małych elementów mam przylutować cokolwiek?
Nie pomagam na PW.
Próba zakończyła się niestety fiaskiem.
Z zasilaniem poszło szybko i sprawnie (nawet dioda migała na zielono - chyba tak jak powinna). Natomiast danych nie udało mi się przylutować - godzinę próbowałem.
Modem wylądował w koszu do utylizacji.
Dzięki wszystkim za rady.
Teraz tylko pozostaje pytanie, co nowego kupić.
Z zasilaniem poszło szybko i sprawnie (nawet dioda migała na zielono - chyba tak jak powinna). Natomiast danych nie udało mi się przylutować - godzinę próbowałem.
Modem wylądował w koszu do utylizacji.
Dzięki wszystkim za rady.
Teraz tylko pozostaje pytanie, co nowego kupić.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Ja-Bo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Czyli tak jak podejrzewaliśmy w większości. Niestety taka smutna prawda, że nie ma gdzie tego przylutować.Ja-Bo pisze:Natomiast danych nie udało mi się przylutować

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.