Pytania odnośnie Firmware i Dashboard Huawei E160.

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Lorak89
Początkujący użytkownik forum

Pytania odnośnie Firmware i Dashboard Huawei E160.

Post autor: Lorak89 »

Mam kilka pytań związanym z ww pojeciami. Przeczytałem FAQ, jednak nie znalazłem satysfakcjonujących mnie odpowiedzi. Wyczytałem, że Dashboard to wymiana plików znajdujacych się w pamieciu modemu, którymi sa sterowniki i aplikacja, która ma sie wgrywac po podłączemu modemu - czy dobrze rozumiem? Jesli tak, to gdzie mógłbym <font color="#FF00FF"><b>»»znaleźć««</b></font> takie pliki w najnowszej wersji i najlepeiej z Mobile Partner, inne aplikacje mnie nie interesują. Kolejna kwestia to firmware. Czy to prawda, że po wgraniu najnowszego oprogramowania modem będzie mógł uzyskiwac prędkości do 7,2 Mb/s? Aktualnie jest to 3,6 Mb/s. Również zwracam się z prosbą o podpięcie do tematu linków z firmware w najnowszej wersji o ile spełnia warunek zwiekszenia prędkości osiaganych przez modem oraz instrukcję w jaki sposób to oprogramowanie wgrać. pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Niunia
Stały użytkownik forum

Re: Pytania odnośnie Firmware i Dashboard Huawei E160.

Post autor: Niunia »

Lorak89 pisze:gdzie mógłbym <font color="#FF00FF"><b>»»znaleźć««</b></font> takie pliki
tutaj

[ Dodano: 2011-03-07, 11:00 ]
Lorak89 pisze:Czy to prawda, że po wgraniu najnowszego oprogramowania modem będzie mógł uzyskiwac prędkości do 7,2 Mb/s? Aktualnie jest to 3,6 Mb/s
Raczej nie. Niby miała być taka możliwosć, bo jest 7,2 Mb/s ready, tylko że nikt tego nie potwierdził w 100 %. Gdzies o tym wyczytałam, a nawet miałam go swego czasu kupić bo ma wejscie antenowe, ale zrezygnowałam :cwaniak:

[ Dodano: 2011-03-07, 11:04 ]
Lorak89 pisze:w jaki sposób to oprogramowanie wgrać
Zdaje mi się, że tutaj powinienes to znalezć, a jeżeli nie to na pewno gdzies krąży :D po forum bo nie ty pierwszy o to pytasz. ;)
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Niunia, łącznie zmieniany 1 raz.
You know what they say : once you kill a cow, you gotta make a burger.
Lady Gaga
Awatar użytkownika
witoj
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: witoj »

Przydał by się firmware obsługujący UMTS 900Mhz, o ile jest taki :)
Awatar użytkownika
marianosum
Stały użytkownik forum

Post autor: marianosum »

witoj pisze:Przydał by się firmware obsługujący UMTS 900Mhz, o ile jest taki :)
Jedyny ratunek
musisz zmienić modem najtasńzy z UMTS 900Mhz to huawei e173 (tylko te z playa maja 900/2100 mhz)
Ostatnio zmieniony 2011-03-07, 16:34 przez marianosum, łącznie zmieniany 1 raz.
zajrzyj na stronę www.polskilotos.pl
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Może małe wyjaśnienie.

Po pierwsze to żadnym firmware z E160 3.6 nie zrobi się 7.2. Taka specyfikacja chipsetu w tym modemie.

Po drugie to też żadnym firmware nie doda się obsługi danej częstotliwości jeśli chipset nie wspiera jej.
ODPOWIEDZ