iPLUS
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
iPLUS
Witam. Po miesiącu zastanawiania się nad internetem bezprzewowodym zdecydowałam się na iPlusa. No i tutaj zaczynają się schody, ponieważ kompletnie nie mam pojęcia jaki modem wybrać, czy z anteną zewnętrzną czy jak.. Z tego co się doczytałam na różnych forach mapki pokazujące dostępność zasięgu w miejscu zamieszkania odbiegają od prawdy, jestem zielona w tych sprawach, więc po części sugeruję się sąsiadem, który z iPlusem nie ma większych problemów:Dle mnie zależy żeby internet śmigał tak żebym nie narzekała na niego za często. No i pytanie takie, jaki modem będzie najepszy i czy antena też do poprawy jakości byłaby mile widziana. Z góry dziękuję za pomoc:)
- Pijo
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: iPLUS
Zaproś sąsiada z modemem do siebie na kawę i sprawdzi Ci czy masz dobry sygnał u Siebie w domu.aneczkers2708 pisze:więc po części sugeruję się sąsiadem, który z iPlusem nie ma większych problemów:

-
Tak zrobię. Naiwna myślałam, że w salonie zaproponują mi jakiś model a tak fajnie nie jest:) Moglibyście mi polecić jakiś dobry modem, bo każdy ma inne parametry, na których się nie znam ani trochę. Z mapki jedynie wnioskuję, że mam hsdpa..

-
iPlus prywatnie 20GB,
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
To proponuję jakiś modem co ma już HSPA+. Np. Huawei E367 lub Huawei E1820. Oczywiście E367 jest nowszy technicznie, ale nie wiem czy ma złącze anteny zewnętrznej. W E1820 z tego co wiem złącze anteny zewnętrznej nie działa.
Obydwa za 1zł w iPlusie.
Obydwa za 1zł w iPlusie.
-
Yhm, na stronce iPlusa o E367 piszą, że gniazdo antenowe jest , ale w pakiecie nie ma anteny zewnętrznej, to chyba chodzi o tą samą antenę? 

-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Rzadko kiedy daja antene zewnetrzna. Sam fakt posiadania zlacza antenowego, jeszcze jak jest aktywne trzeba odbierac jako laske operatotaaneczkers2708 pisze:Yhm, na stronce iPlusa o E367 piszą, że gniazdo antenowe jest , ale w pakiecie nie ma anteny zewnętrznej, to chyba chodzi o tą samą antenę?

Ostatnio zmieniony 2011-03-07, 14:42 przez marioking, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Aha oK:) o antenie zewnętrznej jeszcze sobie poczytam, bo za duzo się jeszcze w tym temacie nie orientuję:D Jeśli tak mówicie to kupię E367. Dziękuję bardzo za pomoc, przynajmniej teraz wiem, że wezmę coś porządnego. W salonie pewnie by mi dali pierwszy lepszy modem 

Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez aneczkers2708, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stały użytkownik forum
No i jak ten E 367, bo ja wzięłem na przedłużeniu umowy i jestem bardzo z niego zadowolony. Miałem w obiegu dwa inne modemy z hspa+ i ten działa najlepiej spośród nich 

nie ma kabla i nie będzie...pewnie