Z góry dziękuję i czekam na opinie
Pozdrawiam
EDIT:
Dodam, że internet z routera będzie zabierało kilka urządzeń jednocześnie (2 komputery + kilka telefonów) więc zależałoby mi na tym aby ten internet był na każdym urządzeniu bez przerwy
Moderator: Moderatorzy
Hmm, nie wiem czy dobrze rozumiem, ale do modemu bezpośrednio nie jest podłączony żaden komputer ( tylko czasami laptop) więc oba modemy leżą "wolne" od urządzeń podłączonych poprzez kabel.Blido pisze:To ma być router z modemem xDSL czy z portem WAN Ethernet?
Jeśli to drugie to polecam Ovislinka WL-1600GL. To jeden z najstabilniejszych routerów, bo działa na chipsecie Broadcom (to najtańszy router z tym chipsetem). A jak zainstalujesz na nim Tomato albo OpenWRT to będziesz miał prawdziwy kombajn.
Nie, chodziło o to czy chcesz nadal używać posiadanego modemu ADSL i do tego dokupić router z portem WAN ethernet czy kupić router z wbudowanym modemem ADSL.filip187c pisze:O to chodziło ?
Już rozumiem, dzięki za wytłumaczenie.wojteks pisze:Nie, chodziło o to czy chcesz nadal używać posiadanego modemu ADSL i do tego dokupić router z portem WAN ethernet czy kupić router z wbudowanym modemem ADSL.filip187c pisze: <font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
No to tani Tp-Link WR340G albo dobry czyli wspomniany Ovislink WL1600GLfilip187c pisze: jeżeli te z powrtem WAN Ethernet tańsze to pewnie te
WL1600GL to dobry zakup, sprzętowo to praktycznie (ten sam chipset i możliwości po wgraniu tomato) Linksys WRT54GL tylko tańszy.filip187c pisze:Chciałbym aby to był dobry zakup, aby nie brakowało mi starego Linksysa
Mogę kupić niewiele drożej WRTG54GL (różnica 20-30zł) więc jeśli to też dobry wybór to wybiorę ten modelwojteks pisze:WL1600GL to dobry zakup, sprzętowo to praktycznie (ten sam chipset i możliwości po wgraniu tomato) Linksys WRT54GL tylko tańszy.filip187c pisze: <font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>