bueoconnect na option icon 255 z orange

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
borekns
Początkujący użytkownik forum

bueoconnect na option icon 255 z orange

Post autor: borekns »

Witam!
Mam taki oto orzech.
Otóż żona ma służbowy internet w blueconnect i zapierdzielili jej modem (to jakiś huawei był). Żeby nie ponosić dodatkowych kosztów zamowiła duplikat karty sim a ja sciągnąłem jej simlocka ze starego modemu option icon 255, który był w orange. I teraz wszystko łanie się łączy ale NIE PRZEZ blueconnecta tylko przez połączenie dailup windowsowe. I nawet to nie było by takie złe gdby nie to że trzeba włączać aplikacje od oranga aby wprowadzić pin bo blueconnect nie wykrywa tego modemu.

Teraz tak
Co zrobić aby blueconnect wykrył tego optiona? Bo żona mi marudzi, że takie kombinacje alpejskie musi robić i że to do kitu nie podobne.

Ewentualnie gdzie pobrać odpowiedniego blueconnecta bo na stronie ery nigdzie nie moge go <font color="#FF00FF"><b>»»znaleźć««</b></font> (na stronie orange podobna aplikacja jest bez problemu do pobrania bez żadnych ceregieli).
Ostatnio zmieniony 2011-03-08, 20:30 przez borekns, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: bueoconnect na option icon 255 z orange

Post autor: wojteks »

Może lepiej użyć <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a> ?
Nie pomagam na PW!
ODPOWIEDZ