DLink Dl-524 problem z internetem

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Plichu
Początkujący użytkownik forum

DLink Dl-524 problem z internetem

Post autor: Plichu »

Witam
Od około 1,5 miesiąca mam problem z internetem.
Łącze chello (kablówka UPC). Modem podpięty jest pod router (dlink dl-524) kablem sieciowym. Wcześniej wszystko było dobrze teraz jest tak że połączenie z routerem jest (siła sygnału bardzo dobra) jednak na jednym komputerze internetu brak, na drugim zaś internet jest w najlepsze. Czasami jest na obydwu czasami wcale. Podobna sytuacja jest z wifi w telefonie (android). Jeszcze wczoraj chwilowo internet był, teraz mimo połączenia z wifi internetu brak (a na laptopie mam cały czas, na stacjonarnym nie ma wcale).

Czasami pomaga wyłączenie routera i modemu od zasilania i ponowne podpięcie.

Myślałem że może coś w konfiguracji namieszałem (ustawiałem filtrowanie po mac) więc zrobiłem reset routera i skonfigurowałem podstawowo sieć (nazwa sieci, kanał, hasło do wpa2) i dalej są problemy.

Zakupiłem niedawno mocniejszą antenę tp-linka tl-ant2408c chociaż to pewnie znaczenia nie ma bo zaraz po kupnie problemu nie było.

Firmware w routerze mam 2.07.

Wie ktoś co mu dolega?
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Re: DLink Dl-524 problem z internetem

Post autor: Sundance_kid »

Wie ktoś co mu dolega?
Może nie takiej odpowiedzi oczekujesz: zmień router na inny. To nie jest trwały i godny polecenia sprzęt.
ODPOWIEDZ