Witam serdecznie!
Dostałem modem Huawei K3565 (czytałem, że również E160X), przywieziony z Anglii, sygnowany logiem Vodafone. Jestem w tym temacie początkujący, stąd mam kilka pytań. W jaki sposób pozbyć się z modemu wszystkiego, co zainstalowała na nim sieć Vodafone? Najbardziej irytujące jest to, że przy każdym podłączeniu monituje o zainstalowanie Vodafonowskiego oprogramowania. Czy powinienem ściągnąć ze sterowniki.bez-kabli.pl Firmware oraz Dashboard i obydwie te rzeczy zainstalować? Dodam, że ojciec używał go przede mną, ściągnął simlocka i wszystko chodzi prawidłowo pod programem Mobile Partner.
Pozdrawiam!
Huawei K3565 z sieci Vodafone.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- valdens
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Huawei K3565 z sieci Vodafone.
Wystarczy dashboard. Wgrywanie firmware jest trochę ryzykowne.janeksok pisze:Czy powinienem ściągnąć ze sterowniki.bez-kabli.pl Firmware oraz Dashboard i obydwie te rzeczy zainstalować?
-
- Początkujący użytkownik forum
Ok, super, wszystko bangla jak należy. Dziękuję Ci bardzo.
A czy znajdę gdzieś jakiś nowszy dashboard? Na stronie Huawei nie mogę się niczego takiego doszukać.
A czy znajdę gdzieś jakiś nowszy dashboard? Na stronie Huawei nie mogę się niczego takiego doszukać.
- valdens
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Nie wiem, jaki zainstalowałeś, ale może tu jest nowszy: http://www.dc-files.com/files/huawei/modems/K3565/