TP-LINK WR340G probem z konfiguracja
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
TP-LINK WR340G probem z konfiguracja
Wczoraj podlaczyli mi internet z Aster i od tego czasu probuje podlaczyc i uatywnic router. Jednak przy konfiguracji wyskakuje mi blad "WAN IP address and LAN IP address cannot exist at a same subnet. Please input another IP address. "
Wiem ze juz takie tematy byly, ale nic nie pomaga. Posilkowalem sie tymi stronami:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1125420.html
http://www.bez-kabli.pl/printview.php?t=13828&start=0
ale nie rozwiazuje to problmemu badz ja nie rozumiem co jest tam napisane
Przed podlaczeniem routera:
Adres ip : 82.210.177.36
Maska podsieci : 255.255.252.0
Brama domyslna : 82.210.179.254
Po podlaczeniu:
Adres ip : 192.168.0.100
Maska podsieci : 255.255.255.0
Brama domyslna : 192.168.0.1
Czy moze mi ktos pomoc i wytlumaczyc to w przystepny sposob albo po porstu napisac krok po kroku (jak dla idioty) jak to zrobic.
z gory dziekuje
Wiem ze juz takie tematy byly, ale nic nie pomaga. Posilkowalem sie tymi stronami:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1125420.html
http://www.bez-kabli.pl/printview.php?t=13828&start=0
ale nie rozwiazuje to problmemu badz ja nie rozumiem co jest tam napisane
Przed podlaczeniem routera:
Adres ip : 82.210.177.36
Maska podsieci : 255.255.252.0
Brama domyslna : 82.210.179.254
Po podlaczeniu:
Adres ip : 192.168.0.100
Maska podsieci : 255.255.255.0
Brama domyslna : 192.168.0.1
Czy moze mi ktos pomoc i wytlumaczyc to w przystepny sposob albo po porstu napisac krok po kroku (jak dla idioty) jak to zrobic.
z gory dziekuje
-
Re: TP-LINK WR340G probem z konfiguracja
Sklonowałeć mac ? Bo widać jakbyś dostawał adres od innego routera "domowego" i wtedy jest problem, bo masz te same adresy po stronie lanu i wanu a tak nie może być 

-
Witam
Mam ten sam router i też mam z nim problem. Otóż nie mam jeszcze netu a router zakupiłem wcześniej aby pobawić się nim zobaczyć co i jak, bo przyznam że nie miałem nigdy do czynienia z routerem. Wszyscy mi mówią że aby wejść na router należy podpiąć zasilacz kabel rj45 do routera i do sieciówki no ale u mnie jest cisza.
Kabel 2 x rj45 jest dobry bo sprawdzałem między dwoma laptopami. Podłanczam identycznie router i cisza, diody na routerze jak świecą tak swięcą nadal a powinny chociaż migać lub zaświecić się jedna z czterech 1-2-3-4.
Wczoraj nawet podłączyłem go pod modem vectry u znajomego i też żadnej oznaki życia, żadna dioda sie nie zaświeciła, nawet na modemie tej vectry nie świeciła się dioda od podłączenia.
Mówią że domyślnie wifi ma załączone ale również moja wifi nie widzi żadnej sieci typu "TP-LINK_377d3ed"
Świecą sie tylko dwie diody PWR i SYS a w książeczce pisze że jeśli SYS sie świeci tzn. że router jest w trakcie uruchamiania a SYS powinna migać wówczas jest prawidło.
Jakieś sugestie ?
Mam ten sam router i też mam z nim problem. Otóż nie mam jeszcze netu a router zakupiłem wcześniej aby pobawić się nim zobaczyć co i jak, bo przyznam że nie miałem nigdy do czynienia z routerem. Wszyscy mi mówią że aby wejść na router należy podpiąć zasilacz kabel rj45 do routera i do sieciówki no ale u mnie jest cisza.
Kabel 2 x rj45 jest dobry bo sprawdzałem między dwoma laptopami. Podłanczam identycznie router i cisza, diody na routerze jak świecą tak swięcą nadal a powinny chociaż migać lub zaświecić się jedna z czterech 1-2-3-4.
Wczoraj nawet podłączyłem go pod modem vectry u znajomego i też żadnej oznaki życia, żadna dioda sie nie zaświeciła, nawet na modemie tej vectry nie świeciła się dioda od podłączenia.
Mówią że domyślnie wifi ma załączone ale również moja wifi nie widzi żadnej sieci typu "TP-LINK_377d3ed"
Świecą sie tylko dwie diody PWR i SYS a w książeczce pisze że jeśli SYS sie świeci tzn. że router jest w trakcie uruchamiania a SYS powinna migać wówczas jest prawidło.
Jakieś sugestie ?
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Zrób reset zgodnie z instrukcją.TomiNet pisze:Jakieś sugestie ?
-
Resetowałem już go setki razy nawet po 20 - 30 sekund. Przy resecie wiem że diody powinny zgasnąć i na nowo sie zaświecić a w tym diody non stop świecą tak jakby reset <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> nie działał.
-
Trzymaj dłużej, tak az wkońcu coś się będzie działo, mialem taki przypadek z NETGEAREm ze sie nei chcial zrestartować ustawień, i trza bylo z 2 minuty potrzymać.