Problem z transferem EDIMAX EW-7206APG

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
frycus
Początkujący użytkownik forum

Problem z transferem EDIMAX EW-7206APG

Post autor: frycus »

Witam, mam problem z AP EDIMAX EW-7206APG. Mam podŁączonego ap-eka do rutera, problem polega na tym, ze po podlączeniu laptopa przez wifi mam strasznie slaby transfer z netu, jak pobieram pliki z innego komputera wsieci to jest super, nawet po 25mb. W domu posiadam Łącze 2mb jak jestem podpięty kablem do rutera to jest wszystko ok, transfer taki jaki powinien być, problem pojawia sie przy bezprzewodowym necie :-( Może ktoś coś poradzi ?
Awatar użytkownika
MaxFM
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Problem z transferem EDIMAX EW-7206APG

Post autor: MaxFM »

Jaki masz sygnał, ping, przepustowosc jaka ustawiona ?
frycus
Początkujący użytkownik forum

Re: Problem z transferem EDIMAX EW-7206APG

Post autor: frycus »

Witam, sygnal jest zawsze bardzo dobry, ping od 1ms do 6 ms. Jeśli chodzi o przepustowość to czy jest ustawiona na auto czy na 11mb, zawsze to samo. Zmniejszalem tak samo moc nadajnika w Ap-ku i tez nic. Zmienilem nawet soft na apku i nic to niepomogło :-( Stosowalem juz wskazówki zawarte na tym forum, ale niestety nic nie pomaga. Zaznaczam, ze nie jest to wina sprzętu, dysponuje drugim takim samym zestawem i dalej to samo.
ODPOWIEDZ