Problem z limitem transferu w Play Online 5 GB

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Tommmy85
Początkujący użytkownik forum

Problem z limitem transferu w Play Online 5 GB

Post autor: Tommmy85 »

Witam! To pierwszy mój post na tym forum!:) Mam problem, a dokładnie to moja siostra, taki jak w temacie wyżej. Mianowicie użytkuje sobie ona od dłuższego czasu usługę Play Online 5 GB. Umowa parę miesięcy temu przeszła na czas nieokreślony. Jak do tej pory wszystko było w miarę ok (o prędkościach nie będę się może wypowiadał), ale w tym miesiącu, po zużyciu około 2,5GB transferu (dane odebrane i wysłane) przyszedł jej sms na program kliencki usługi, że zostało jej mniej niż 500 MB limitu. Modem jest podpinany tylko do jej laptopa, więc niemożliwe żeby te "niewidoczne gigabajty" zostały zużyte na innym kompie. Zastanawiałem się, czy czasem może po wprowadzeniu nowych taryf na net All Inclusive coś im się pomerdało w systemie, albo że jakimś cudem automatycznie ją przenieśli do nowej taryfy 39 zł za 3 GB? Do tej pory miała starego play online 5GB za 45 zł, może jeśli przeszedł już na czas nieokreślony to po wprowadzeniu nowych taryf automatycznie wygasł? Dziwne to wszystko w każdym razie, ale jak pomyśle o kontakcie z bokiem playa albo wizycie w salonie to coś czuje że bedę miał zepsuty weekend:) Macie może jeszcze jakieś pomysły? Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Problem z limitem transferu w Play Online 5 GB

Post autor: wojteks »

Tommmy85 pisze:ale jak pomyśle o kontakcie z bokiem playa albo wizycie w salonie to coś czuje że bedę miał zepsuty weekend:) Macie może jeszcze jakieś pomysły?
Bez takiej wizyty trudno zgadywać.
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

Tommmy85 czym liczycie transfer? Na stronie też podają i te 2,5 GB?
atento
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: atento »

Sundance_kid pisze:Na stronie też podają
Podają jak podają czyli- co chcą i kiedy chcą ;) za mną już dwie reklamacje w tym jedna odrzucona i druga z rekompensata 2GB, raz wyparowało ponad 300mega a raz znacznie więcej ;) i dla tego zawsze trzeba mieć sprawdzony program do zliczania, by móc porównać do tego co na stronie www playa jest, zazwyczaj billing jest okrojony z kB, podlicza z sporym opóźnieniem. Nie zdarzyło mi się by było więcej w bilingu na sesje niż zużyłem, za to parowanie kB z konta zdażyło się nie raz...

Autor to najpierw musi zadzwonić do bok lub napisać zgłoszenie, może wtedy będzie jakiś pogląd większy na sprawę.
ODPOWIEDZ