Jaką usługe wybrać

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Kosmo02
Początkujący użytkownik forum

Jaką usługe wybrać

Post autor: Kosmo02 »

witam mieszkam w miejscowości Świniary Nowe woj.świetokrzyskie miałem internet z iplusa lecz modem odbierał tylko EDGE czasem 3G raz nawed HSDPA ale to tylko raz sie zdarzyło nie mam możliwości podłoczenia kablowego wiec chciałem zapytac jaki założyć teraz internet ?? interesuje mnie w miare stabilne 256Kb/s do ghrania w BF2
charon
Użytkownik forum

Re: Jaką usługe wybrać

Post autor: charon »

Obawiam się, że skoro BF2 to gra z gatunku FPS, to na internecie mobilnym nie pograsz. Takie gry wymagają bardzo niskich latencji (<50ms) i nieraz na kablowym łączu mogą być problemy z np. zagranicznymi serwerami.

Ja gram w World of Warcraft, czasem przez mobilny, to na HSPA+ w Erze mam średnio 100ms, ale to MMORPG i ludzie zasuwają nawet przy kilkuset :D
Jednak nawet do tego HSPA+ to minimum, bo na HSDPA są lagi.

Zapewne LTE w Cyfrowym Polsacie zasięgu mieć tam nie będzie, więc obawiam się, ze nic z tego, a w tym jedyna nadzieja.
karpiu01
Stały użytkownik forum

Post autor: karpiu01 »

Widzę kolego, że masz pokrycie z orange w CDMA jednak ja osobiście nie jestem do tego przekonany. Możesz jeszcze spróbować z plusem + jakaś dobra antena zewnętrzna( skoro piszesz że łapałeś czasem 3G to z anteną nie powinno być problemu bo zakładam że nie stosowałeś żadnej). Z prędkościami nikt ci nie powie jakie będziesz osiągał, trzeba to samemu ogarnąć. :cwaniak:
nie ma kabla i nie będzie...pewnie
Kosmo02
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Kosmo02 »

hmm do BF2 można mieć nawet 300 i będzie śmigał bo już tak grałem
a jeśli chodzi o internet typu Flashnet ,SIS itp???

[ Dodano: 2011-03-13, 13:54 ]
A co oznacza że mam pokrycie w CDMA ???
charon
Użytkownik forum

Post autor: charon »

Jeśli tak, to powinno dać radę. O FPS-ach ogólnie slyszałem, że są problemy. Jeśli do 300 daje radę, to CDMA też powinno dać. Ma zwykle niższe latencje niż nawet HSDPA, nie mówiąc o EDGE. Jakieś 100-200ms powinno wyciągnąć.

CDMA to będzie dobre rozwiązanie. Pokrycie oznacza, że masz zasięg. Radziłbym do tego jakąś antenę zewnętrzną, może nawet na dachu, bo gry bardzo nie lubią jak się urywa sygnał i pakiety gubią.
ODPOWIEDZ