Router TECHICLAN WAR-54G . Problem z konfiguracją

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
lukpaw24
Początkujący użytkownik forum

Router TECHICLAN WAR-54G . Problem z konfiguracją

Post autor: lukpaw24 »

Witam, posiadam router TECHICLAN WAR-54G, montowali mi jacyś kolesie z serwisu, teraz chciałbym do niego wejść przez przeglądarkę, wpisuje 192.168.1.1 (na dole na routerze pisze)ale wyskakuje mi nie można wyświetlić strony. Jak tam można się dostać?? I jeszcze jedno chodzi o Wi-Fi a mianowicie jak podłącze antenę to łapie sygnał w drugim pokoju o sile znakomitej, lączy się ale internet nie działa, jak włożę kabel antenowy w ścianę nigdzie go niepodłączając to działa, lub jak odkręcę antenę, ale wtedy sygnał słabiutki. Proszę o odpowiedź odnośnie tego Wi-Fi i jak dostać sie do menu przez przeglądarkę. Z góry dzięki za odpowiedź
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Router TECHICLAN WAR-54G . Problem z konfiguracją

Post autor: wojteks »

lukpaw24 pisze: i jak dostać sie do menu przez przeglądarkę.
Zrobić"Reset to factory default" zgodnie z instrukcją obsługi (nawet w skróconej jest opisane). Niestety utracisz istniejące ustawienia.

Z tym kablem antenowym to co chcesz uzyskać, tak napisałeś że nie bardzo wiadomo o co chodzi.
Nie pomagam na PW!
lukpaw24

Z tym kablem chodzi o to że jak jest włożony w ścianę do niczego niepodłączony to internet działa przez wi-fi ale jak go wyjmę to przestaje działać, wiem że to dziwne ale prawdziwe, a resetować ustawien w tym routerze za bardzo bym nie chciał bo nie wiem jak to potem ustawić. A i jeszcze jedno mam antenę NanoStation loco M5, wcześniej domyślny login i haslo wchodziło a teraz nie chce, i czy jak ją zresetuję to hasło powróci do domyślnego, bo mam kopię zapasową ustawień tej anteny
Ostatnio zmieniony 2011-03-15, 18:43 przez lukpaw24, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

lukpaw24 pisze:chodzi o to że jak jest włożony w ścianę do niczego niepodłączony to internet działa przez wi-fi ale jak go wyjmę to przestaje działać,
Nadal nie wiem o co chodzi. Skąd ten kabel jest, co jest do niego podłączone?
lukpaw24 pisze:a resetować ustawien w tym routerze za bardzo bym nie chciał bo nie wiem jak to potem ustawić.
No to musi pozostać tak jak jest teraz ustawiony.
lukpaw24 pisze: i czy jak ją zresetuję to hasło powróci do domyślnego
Tak.
Nie pomagam na PW!
lukpaw24

Z tym kablem to jest kabel taki co do anteny do internetu leci na 2,4GHz, nie jest on do niczego podłączony tylko tyle że siedzi, ale jak go wyjmę to internet na laptopie nie działa. Gadałem z informatykiem i on też nie wie co to jest z tym kablem że jak w ścianie siedzi to internet w drugim pokoju jest a jak go wyjmę to zrywa połączenie.
Ostatnio zmieniony 2011-03-15, 18:44 przez lukpaw24, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

lukpaw24 pisze:że jak w ścianie siedzi to internet w drugim pokoju jest a jak go wyjmę to zrywa połączenie.
Co to za kabel? Pewnie robi za falowód i pewnie stąd polepszenie sygnału.
Nie pomagam na PW!
lukpaw24

Ten kabel to jest mniej więcej taki http://allegro.pl/przewod-koncentryczny ... 19824.html
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

lukpaw24 pisze:Ten kabel to jest mniej więcej taki
I tak sobie w ścianie siedzi do niczego nie podłączony?
Nie pomagam na PW!
lukpaw24

wojteks pisze:I tak sobie w ścianie siedzi do niczego nie podłączony?
Dokładnie tak jest włożony w ścianę i zwinięty za telewizorem do niczego niepodłączony, więc nie wiem co on daję, wiem tylko że dzięki niemu internet chodzi a bez niego NIE
norbic

Post autor: norbic »

niesamowita sytuacja z tym kablem ! :)
od 30 lat zajmuje sie elektronika i technikami radiowymi ale jakos nie moge sobie wyobrazic tej sytuacji :)

czy moglbys zrobic kilka fotek jak wyglada ten kabel i do jakiej dziury w scianie jest wsadzony ?
moze ogladnowszy fotki znalazlibysmy rozwiazanie

co zas tyczy ustawien routera to technicy zmienili jego IP, i jesli niezmienili hasla a Ty to IP znajdziesz to wowczas bedziesz mogl sie tam zalogowac (oczywiscie zakladajac ze twoj komputer jest w tej samej klasie IP bo to najczestrze restrykcje tego typu urzadzen)
ulatwieniem moze okazac sie IP bramy jakiego uzywa twoj komputer do polaczenia sie z netem
lukpaw24

Coś takiego

http://i51.tinypic.com/6p15j4.jpg
http://i56.tinypic.com/inbrrt.jpg
http://i53.tinypic.com/208gumh.jpg

Ten kabel nie jest do niczego podłączony tylko końcówką zakończony i jest w odległości około 2m od routera

[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2011-03-16, 15:53 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=262799#262799">Zamiana obrazka na link.</a>
Ostatnio zmieniony 2011-03-16, 15:53 przez lukpaw24, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ