AnyData 635WA

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
trybun
Specjalista bezprzewodowy-senior

AnyData 635WA

Post autor: trybun »

Witam. Czy już coś wiadomo co z tym błędnym w działaniem ww modemu po określonym okresie czasu? Pytam tych kolegów którzy mieli z tym problem. Mi wszystko chodziło dobrze przez 3 miesiące i 4 dni. Dzisiaj przy próbach włączenia pokazuje się tylko komunikat - "Nastąpił problem z aplikacją Easy Wirless Net i zostanie ona zamknięta".. Restarty i instalacja sterownika od nowa nic nie daje. Na Linuksie i zainstalowanym starszym sterowniku łączy bez problemów... jak na razie.
fulo
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: AnyData 635WA

Post autor: fulo »

Spróbuj wyczyścić wszystkie ślady "bycia" Easy Net Wireless na komputerze, łącznie ze sterownikami, i później zainstalować, mi to w sporadycznych przypadkach na XP pomagało.
Awatar użytkownika
trybun

fulo pisze:Spróbuj wyczyścić wszystkie ślady "bycia" Easy Net Wireless na komputerze, łącznie ze sterownikami, i później zainstalować, mi to w sporadycznych przypadkach na XP pomagało.
Wyczyściłem dokładnie, tj. odinstalowywałem "Revo Unnistalerem" i czysciłem rejestr programem "Jv16 Power Tools". Tak że nie pozostał żaden widoczny ślad po EWN.

Chyba ten program obsługujący jest jednak w wersji trial. Otóż niedawno kupiłem nowego kompa, i po kłopotach na nim z tą aplikacją postanowiłem ten modem podłączyć na próbę do starego kompa, na którym wcześniej ten modem chodził bezproblemowo, - no i tam także wyskoczył taki sam komunikat informujący że nastąpił błąd i aplikacja zostanie zamknięta... Niewiarygodne to trochę ale chyba prawdziwe - ten program dołączony do obsługi modemu jest w wersji trial!!
ryba825
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: ryba825 »

trybun pisze:Niewiarygodne to trochę ale chyba prawdziwe - ten program dołączony do obsługi modemu jest w wersji trial!!
Chyba żartujesz? :zdziwko: Napiszę do AnyDaty maila w tej sprawie.
Awatar użytkownika
trybun

ryba825 pisze:Chyba żartujesz? :zdziwko: Napiszę do AnyDaty maila w tej sprawie.
No, nie widzę innego wytłumaczenia dla tego co się dzieje z tą aplikacją.. Na Linuksie i ze starszą wersją tego programu modem jest sprawny i działa. Tylko gdy jest zainstalowana ta wersja 1.6xx, to po okresowym czasie działania (w moim przypadku 3 miesiące) nie chce uruchamiać modemu. A modem sprawia wrażenie sprawnego. Nie wiem czy czytałeś, ale już kilku użytkowników z tego forum miało takie same problemy.
ryba825
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: ryba825 »

trybun pisze:Na Linuksie i ze starszą wersją tego programu modem jest sprawny i działa.
W jaki sposób zrobiłeś, że Ci ten program wykrywał modem?
trybun pisze:Tylko gdy jest zainstalowana ta wersja 1.6xx, to po okresowym czasie działania (w moim przypadku 3 miesiące) nie chce uruchamiać modemu.
To jest ta wersja z opcją SMS? Jeśli możesz, to napisz mi to zwięźle (ale szczegółowo) na PW, to jutro do nich napiszę, bo dziś nie mam głowy do tego, aby przeszukiwać forum i pisać maile.
trybun pisze:Nie wiem czy czytałeś, ale już kilku użytkowników z tego forum miało takie same problemy.
Czytałem.
Awatar użytkownika
trybun

ryba825 pisze:W jaki sposób zrobiłeś, że Ci ten program wykrywał modem?
Instalacja taka sama jak tej nowszej wersji. A w Linuksie odpowiedni skrypt uruchamia modem.
ryba825 pisze:To jest ta wersja z opcją SMS? Jeśli możesz, to napisz mi to zwięźle (ale szczegółowo) na PW, to jutro do nich napiszę, bo dziś nie mam głowy do tego, aby przeszukiwać forum i pisać maile.
Tak, to jest ta wersja z opcja sms-owania. No nie wiem co jeszcze mógłbym jeszcze dodać do tego więcej co już napisałem? Chodzi Ci o zrzut ekranu z tym błędem aplikacji EWN?

http://img594.imageshack.us/img594/4589/bdewn.jpg

A wersja tej aplikacji wyrzucającej błąd to 1.6.0.12
aisak
Początkujący użytkownik forum

Post autor: aisak »

hej mam ten sam problem... z tym, że u mnie internet działał prawie 7 miesięcy... oddałam go do naprawy bo nie chciał się włączyc. po odbiorze działał 3 dni i teraz za każdy razem wyskakuje komunikat program easywirelessnet.exe przestał działac i następuje zamknięcie programu... byłam z tym u techników w orange... facet sprawdził i u niego na xp działa... ja mam win7...
Awatar użytkownika
trybun

aisak pisze: byłam z tym u techników w orange... facet sprawdził i u niego na xp działa... ja mam win7...
U mnie na 2 kompach z XP nie daje się uruchomić, - jeden nawet po formatowaniu dysku. Natomiast na laptopie kumpla z zainstalowaną Vistą modem zadziałał. - Pewnie też by działał przez jeden, trzy albo siedem określony miesięcy...
aisak
Początkujący użytkownik forum

Post autor: aisak »

i nie wiem juz sama co mam z ty robić... a płacić za darmo 75zł mi się nie uśmiecha... a orange nie potrafi pomóc... masakra
Awatar użytkownika
trybun

aisak pisze:i nie wiem juz sama co mam z ty robić... a płacić za darmo 75zł mi się nie uśmiecha... a orange nie potrafi pomóc... masakra
No, jak już pisałem powyżej - na starszej wersji programu (jest do pobrania na stronie orange.pl) chodzi bez problemu. Jedyny minus to brak możliwości w niej wysyłania SMS-ów. No i pozostaje jeszcze Linuks..
ODPOWIEDZ