Witam!
Mam małe doświadczenie w tej dziedzinie także chciałbym spytać specjalistów czy istnieje taka możliwość by do liveboxa(skonfigurowane wifi, lan, tv) podłączyć drugi router axesstel opisany pod tym linkiem Opis routera i z niego udostępniać za pomocą sieci wifi dostęp do internetu??
Chodzi o to że umowa w orange mi wygasła został mi router, wziąłem net z tp wraz z liveboxem i chciałbym do oddalonego o 50m mieszkania pociągnąć net z liveboxa przez RJ45 do axesstela i na nim skonfigurować wifi ponieważ zasięg sieci wifi z liveboxa niestety nie jest dostępny w drugim domu.
Póki co próbowałem już kablem połączyć obydwa rutery jednak na axxesstelu nie ma portu wan ponieważ zgdonie z jego ustawieniami wan łączy przez modem toteż spróbowałem połączyć za pomocą RJ 45 przez port lan na axxsetelu oraz czerwony port na liveboxie.
Na LB adresacja - 192.168.1.1
Na axesstelu - 192.168.0.1 oraz wyłaczyłem na nim dhcp.
Przy takich ustawieniach po połączeniu sie bezprzewodowo do sieci wifi axesstela nie widzę sieci LB przez co oczywiście nie mam dostępu do internetu.. Czy jest w tym wypadku jakaś możliwość by uzyskać oczekiwaną przeze mnie konfigurację??
Proszę o pomoc.
Podłaczenie do livebox-a routera axess tel mv410r
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Podłaczenie do livebox-a routera axess tel mv410r
Pozdrawiam,
Jasskier
Jasskier
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Podłaczenie do livebox-a routera axess tel mv410r
Neo nie można dzielić poza lokal.jasskier pisze: chciałbym do oddalonego o 50m mieszkania
Nie pomagam na PW!
-
- Początkujący użytkownik forum
Proszę nie udzielaj takich odpowiedzi jeśli nie wiesz , gdyż możliwość jest ponieważ na urządzeniu dir 300 wykonałem wyżej opisaną konfigurację i chciałbym się upewnić czy na axesstelu również istnieje...
Pozdrawiam,
Jasskier
Jasskier
- wojteks
- *** Administrator ***
Możliwość jest ale tu się tego nie dowiesz. Temat zamykam.jasskier pisze:gdyż możliwość jest
Nie pomagam na PW!