Rafalgracz pisze:A polecicie mi może jakiś routerek którym łatwo będę mógł modelować ruch? Chodzi mi o to, że na jeden komp np. puszczam max prędkość 600 kb/s a na drugi 400kb/s? I ogólnie żebym mógł zmodelować ruch tak jak pisze Bildo?
Tą konfigurację wprowadza się w ustawieniach uTorrenta, niemniej jednak przyda się router z QoS i ogranicznikiem przepustowości. Najlepszy będzie Ovislink WL-1600GL z wgranym Tomato RAF.
Rafalgracz pisze:Tylko teraz mam straszne problemy z tą siecią WiFi. Bardzo często rozłącza się połączenie (raz na 15 minut). Strasznie to uciążliwe. Czy jak kupie ten router to będą takie same problemy. Czy ten router ustabilizuje mi jakoś te połączenie WiFI?
WL-1600GL to bardzo stabilny router, nie powinno być takich problemów. Mój działa tygodniami bez restartu i się nigdy nie wiesza.
Rafalgracz pisze:Czy Era WiMax ma zewnętrzne IP i czy ten router będzie blokował mi je? Tzn. Będę mógł odblokować porty 80 i 7171?
Era ma zewnętrzne, zmienne IP. Żadne porty nie są blokowane, ale musisz pamiętać o przekierowaniu ich na routerze.