Jakie IP w iPlus ?

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Xander99
Początkujący użytkownik forum

Jakie IP w iPlus ?

Post autor: Xander99 »

Witam,
Zastanawiam się nad kupnem usługi iPlus i mam do was pytanie.
Czy podczas połączenia przez iPlus mam zewnętrzny adres IP czy jest on tylko widziany wewnątrz sieci komórkowej ?
Adres jest stały czy dynamiczny ?

Pozdrawiam
Xander99
Awatar użytkownika
hyde
Użytkownik forum

Re: Jakie IP w iPlus ?

Post autor: hyde »

Było już o tym na forum. Publiczne ip możesz mieć tylko w orange i za tę usługę dopłaca się /choć różnie to bywa -5zł/. Nie jest to stałe ip. Nie mam iplusa ale z tego co wiem jest tak jak w erze, czyli nie ma możliwości korzystania z zewnętrznego ip.
Awatar użytkownika
sardo nunspa
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: sardo nunspa »

hyde pisze: Nie mam iplusa ale z tego co wiem jest tak jak w erze, czyli nie ma możliwości korzystania z zewnętrznego ip.
Kiedy byłem jeszcze w Plusie to można było dokupić publiczne IP za 5zł mies. a VPN za 20zł mies. Najlepiej zapytać w BOKu.
Jeżeli IP ma być do e-mule to polecałbym wybrać Bearshare. Teraz mam radiówkę i prosiłem ISP o przekierowanie portu, i kombinowałem jak koń pod górkę i nie udało mi się ustawic na high ID. ISP powiedział, bym używał BearShare. Tak zrobiłem, ciągnie jak rakieta, żadnych problemów. Olałem upartego e-muła :wink: .
Latka lecą...
Awatar użytkownika
Artur_prezes
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: Artur_prezes »

Ja tez chciałem sobie założyć IP publiczne i wysłałem takie pytanie do Plusa, w odpowiedzi dostałem, że ta usługa kosztuje 5zł miesięcznie to każdego rachunku internetowego.
CLEARW'RE
Broadband
sapnews
Stały użytkownik forum

Post autor: sapnews »

Również zamówiłem sobie w iPlusie publiczne IP przydzielane dynamicznie (opłata 5zł mies.). Stałe IP kosztuje 15zł na miesiąc.

Teraz IP zaczyna się od 87.251...

Dodatkowo wklejam info o konfiguracji:

http://plusgsm.pl/uslugi/internet_i_tra ... ienia_ptd/

w APN zamiast: "internet" lub "www.plusgsm.pl - wpisujemy: pro.plusgsm.pl

Pozdrawiam, :)
ODPOWIEDZ