Modemy w internecie mobilnym Netii

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
M@jkel
Stały użytkownik forum

Modemy w internecie mobilnym Netii

Post autor: M@jkel »

Ktoś z Was orientuje sie może jakie modemy daje teraz Netia w swoim internecie mobilnym? Będę niedługo aneksował Wimaxa i za drobną dopłatą mam możliwość domówienia mobilnego, a ich strona nie grzeszy informacjami na temat gamy oferowanych modemów.
Apple iPhone X, Motorola Moto G8 Plus, Xiaomi Redmi Note 12 5G, Huawei E5573, Ubee EVW32C, Ubiquiti UDM-SE, ZTE MU5120
Łączność zapewniają: Orange, Vectra, Play
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Modemy w internecie mobilnym Netii

Post autor: ja.michal »

Z tego co wiem to Huawei E160. Prędkość usługi do 1 Mb/s i działa na infrastrukturze Playa.
Awatar użytkownika
M@jkel
Stały użytkownik forum

Post autor: M@jkel »

ja.michal pisze:Z tego co wiem to Huawei E160. Prędkość usługi do 1 Mb/s i działa na infrastrukturze Playa.
No to widzę że chłopaki szaleją. Chociaż, z drugiej strony, darowanemu koniowi się w zęby nie patrzy...
Apple iPhone X, Motorola Moto G8 Plus, Xiaomi Redmi Note 12 5G, Huawei E5573, Ubee EVW32C, Ubiquiti UDM-SE, ZTE MU5120
Łączność zapewniają: Orange, Vectra, Play
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Jeśli to totalnie za darmo lub za 1 zł jako dodatek do internetu stacjonarnego to w sumie ok.
toshibal300
Początkujący użytkownik forum

Post autor: toshibal300 »

Wiem, że netia jedzie na Play'u, tak jak FM MOBILE na Plusie. Ja bym bardziej polecał brać internet u bardziej znanych i sprawdzonych operatorów, typu BlueConnect, iPlus, All Inclusive w Play. Mój kolega miał w tym i po kilku dniach używania chciał wymówić umowę. Netie można wykorzystać tylko do stacjonarnego, a nie do mobilnego - bynajmniej nie polecam mobilnego. Jak bardzo chcesz mobilny i nie zależy ci zbytnio na prędkości, to kup sobie starter do TakTak'a (5-20PLN) i doładowanie za 25PLN. Tam wyślij SMS pod 8010 o treści "Max" i poczekaj 1h - po aktywacji pobiorą ci z konta 9zł i przez miesiąc masz nielimitowany internet - sam go używam mobilnie. Trochę wolny, ale ważne, że działa. Jeżeli nie masz modemu, to wykorzystaj telefon albo kup sobie modem 3G ( ja osobiście polecam Huawei E1750, działa na Windows 7). Mam nadzieję, że pomogłem.
...Tak to leciało!...
Huawei E1750; Edimax EW-7711USn; Tp-Link TL-WN422G; D-link DIR-300; ZTE ZXDSL852; SIEMENS A100; Nokia E90; Nokia E52; Nokia 5130
Internet: BlueConnect; Netia 8Mb/s; iPlus
uikol
Początkujący użytkownik forum

Post autor: uikol »

toshibal300 pisze:Jak bardzo chcesz mobilny i nie zależy ci zbytnio na prędkości, to kup sobie starter do TakTak'a (5-20PLN) i doładowanie za 25PLN. Tam wyślij SMS pod 8010 o treści "Max" i poczekaj 1h - po aktywacji pobiorą ci z konta 9zł i przez miesiąc masz nielimitowany internet - sam go używam mobilnie. Trochę wolny, ale ważne, że działa. Jeżeli nie masz modemu, to wykorzystaj telefon albo kup sobie modem 3G ( ja osobiście polecam Huawei E1750, działa na Windows 7)
Wydawało mi się, że karta TakTaka z pakietem 100MB za 9,08zł nie pozwala na sesję modemem. Ja bynajmniej nie mogłem się połączyć modemem z siecią i transmitować danych. Co innego z wykorzystaniem telefonu jako modemu, wtedy karta była wpuszczana.
Maciek764
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Maciek764 »

Wydawało mi się, że karta TakTaka z pakietem 100MB za 9,08zł nie pozwala na sesję modemem.
Nie ma bata, musi działać. Może miałeś złą konfigurację...
ODPOWIEDZ