Cyfrowy Polsat Internet LTE
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Re: Cyfrowy Polsat Internet LTE
@Maciek764 - kto wie, może dadzą nielimitowany transfer w nocy w którymś abonamencie. To byłoby świetne rozwiązanie (bo nie gwarantują prędkości minimalnej) a sporo ludzi by się na to skusiło.
-
- Początkujący użytkownik forum
Ja nie wiem na co te 50 giga zużyję 
Miesiąc już się kończy a mi zostało jakieś 30. Co wy z tym robicie ?

Miesiąc już się kończy a mi zostało jakieś 30. Co wy z tym robicie ?

- wojteks
- *** Administrator ***
Backup internetuk.stolarczyk pisze:Co wy z tym robicie ?

Nie pomagam na PW!
- hubikas
- Stały użytkownik forum
Czy ja mieszkam w czarnej dziurze ??Chrzan82 pisze:rdy - to nie jest net dal ludzi mieszkających w 'czarnych dziurach'. Dla nich instaluje się radiówkę, tak żeby mieli jakikolwiek kontakt ze światem.
LTE to szybki net bezprzewodowy - za kilka lat będzie standardem, tak jak teraz staje się nim 3G. Pomyślcie co było 5 lat temu...
ponad 3 tys miasto niedaleko Poznania, nie ma zasiegu Play 3G, nie ma Ery 3G, nie ma Orange 3G, nie ma CP nie mowiac juz o bts'ie LTE, o kablu zapomnij, bo dom stoi na nowych dzialkach, gdzie nie ma infrastruktury TP i nie chca zrobic dla 5 domow, do wyboru tylko 3G od Plusa oraz Orange CDMA, zadna z tych ofert mnie nie interesuje z powodu smiesznych ilosci limitow w stosunku do ceny.
Ludzie zrobcie cos

iPlus + NOKIA 6650 = UMTS = ~ 45kB/s :-) 2006r stare czasy, kto to jeszcze pamieta :-)
- wojteks
- *** Administrator ***
Zdradź tajemnicę, jak daleko od centrum Poznania (wg znaków drogowych)?hubikas pisze: miasto niedaleko Poznania
Nie pomagam na PW!
- hubikas
- Stały użytkownik forum
35 km 

iPlus + NOKIA 6650 = UMTS = ~ 45kB/s :-) 2006r stare czasy, kto to jeszcze pamieta :-)
- wojteks
- *** Administrator ***
Niby to "koło" ale jednak daleko. Sprawdzałeś na http://mapa.btsearch.pl jakie pozwolenia mają wydane operatorzy w okolicy?hubikas pisze:35 km
Nie pomagam na PW!
-
- Mistrz bezprzewodowy
Nie płacz bo ludzie mają znacznie gorzej nie mając żadnego 3G, często też nie ma CDMA a operatorzy WiFi są koszmarnej jakości.Ludzie zrobcie cos
Jakbym był na Twoim miejscu to po prostu wziąłbym iPlusa 20GB bez modemu i darował sobie kilka piw w miesiącu

LTE obecnie jest tylko z tego co zauważyłem w okolicach dużych osiedli mieszkaniowych - a nie wiem komu to tam potrzebne.
Ostatnio zmieniony 2011-03-25, 22:14 przez Maciek764, łącznie zmieniany 1 raz.
- hubikas
- Stały użytkownik forum
Sprawdzam na biezaco, najbardziej zalezy mi na Play, bo jestem abonentem i mialbym dobra oferte, ale nie zanosi sie na UMTS 2100 a 900 tez nie siega.wojteks pisze:Niby to "koło" ale jednak daleko. Sprawdzałeś na http://mapa.btsearch.pl jakie pozwolenia mają wydane operatorzy w okolicy?hubikas pisze: <font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2011-03-26, 19:06 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2011-03-26, 19:05 przez hubikas, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stały użytkownik forum
mam pytanie jak ma się mapka http://mapa.btsearch.pl/ do tej na stronie polsatu,
ta pierwsza pokazuje że jestem w zasięgu nadajnika LTE Mobyland, natomiast na stronie zasięgu mapy polsatu pokazuje że w moich okolicach totalna pustka - komu tu wierzyć?
ta pierwsza pokazuje że jestem w zasięgu nadajnika LTE Mobyland, natomiast na stronie zasięgu mapy polsatu pokazuje że w moich okolicach totalna pustka - komu tu wierzyć?
- wojteks
- *** Administrator ***
Ona pokazuje tylko wydane przez UKE zezwolenia radiowe, rzeczywisty zasięg/zbudowane i uruchomione stacje bazowe to inna bajka. Na stronach operatorów są widoczne tylko zasięgi z uruchomionych stacji bazowych.zuku pisze:ta pierwsza pokazuje że jestem w zasięgu nadajnika LTE Mobyland
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
A powiedzcie mi dlaczego po włożeniu karty do innego telefonu widnieją takie sieci preferowane...

- wojteks
- *** Administrator ***
Sieci preferowane są bez znaczenia, wejdź w opcję wyszukiwania sieci i wyszukaj sieci dostępne.bartman pisze:widnieją takie sieci preferowane..
Nie pomagam na PW!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
W sumie wszystkie te sieci należą do CP. PL 17 to Aero2 900 MHz, PL 16 CenterNet 1800 MHz i PL 10 Sferia 850 MHz.
-
- Użytkownik forum
Niestety przy normalnym wyszukiwaniu nothing new. Play, Era, Orange i cisza. Niestety ten Sonyericsson nie obsługuje umts 900.
Czy w ogóle np Centernet nadaje "typową" sieć z dostępem głosowym itp. ???
- wojteks
- *** Administrator ***
Już nie, Aero2 i Centernet połączyły sieci radiowe pod LTE.bartman pisze:Czy w ogóle np Centernet nadaje "typową" sieć z dostępem głosowym itp.
To że widzisz te sieci w preferowanych to ktoś musiał zdefiniować na karcie SIM/telefonie w czasach kiedy Aero2 i Centernet miały plan że będą mieć GSM1800 współpracujący z siecią CP.
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
zuku - ja bym się sugerował raczej mapkami na stronie operatorów, w końcu w jakimś celu je udostępniają (np. żeby ludzie im ciągle głowy nie zawracali 'a czy u mnie będzie działało'
).
Jest szansa, że na granicy zasięgu też będziesz miał sygnał, ale skoro piszesz, że jesteś na 'białej plamie' to marnie to widzę...

Jest szansa, że na granicy zasięgu też będziesz miał sygnał, ale skoro piszesz, że jesteś na 'białej plamie' to marnie to widzę...
-
- Użytkownik forum
Ja niby jestem na granicy mapki (a nawet trochę dalej) i net śmiga. To chyba kwestia indywidualna czy LTE do nas sięgnie czy nie. A mapkę trzeba traktować jako mocno poglądową. Przecież CP nie wyśle ludzi w każde miejsce Polski żeby to sprawdzili 

-
- Użytkownik forum
Nokia E52 posiada UMTS 900 Mhz i HTC HD i HD2 posiadają UMTS 900 Mhz ; Nokia N95 i N95 8 GB nie obsługują UMTS 900 Mhzbartman pisze:Niestety przy normalnym wyszukiwaniu nothing new. Play, Era, Orange i cisza. Niestety ten Sonyericsson nie obsługuje umts 900.
[ Dodano: 2011-03-27, 08:20 ]
Czy ktoś testuje ofertę CP LTE na Śląsku? Jak to hula?
Specjalista ds Informatyki i Telekomunikacji
Hobby: Informatyka, Telekomunikacja, Modding,Tester, Testowanie produktów, Sport,
Elektronika, Programista- pisanie programów, tworzenie stron www
Hobby: Informatyka, Telekomunikacja, Modding,Tester, Testowanie produktów, Sport,
Elektronika, Programista- pisanie programów, tworzenie stron www
-
- Stały użytkownik forum
To wy rzucacie te karty sim z CP do telefonów ? Ja się w sumie nawet nad tym nie zastanawiałem, ale... po co ? 
PS. Jak mój telefon ma obsługę (850, 900, 1800, 1900, WCDMA) to ta karta będzie współpracowała ?

PS. Jak mój telefon ma obsługę (850, 900, 1800, 1900, WCDMA) to ta karta będzie współpracowała ?
-
- Mistrz bezprzewodowy
Właśnie też mnie zastanawia cel wkładania karty LTE do telefonu 

-
- Użytkownik forum
Mnie najbardziej interesuje czy z tej karty da się zalogować do internetu sferii na 900 Mhz. Nie mam modemu ani tel który by to zweryfikował...
A odnośnie wyników prędkości to różniw w Toruniu...

A odnośnie wyników prędkości to różniw w Toruniu...

-
- Użytkownik forum
bartman - powtarzałeś te pomiary kilka razy ? Download bardzo kulturalny, pingi w sumie też, ale upload to kuleje straszliwie. U mnie nawet bez anteny mam 10x taki...
Masz wpiętą antenę ? Jak daleko jesteś od nadajnika ?
Masz wpiętą antenę ? Jak daleko jesteś od nadajnika ?
-
- Użytkownik forum
Powtarzałem i sytuacja wygląda tak...
Do jednego nadajnika mam kilometr, do drugiego 2... Niestety tylko jeden działa. Z tego powodu że mieszkam w bloku i okno mam w przeciwną stronę niż nadajnik sygnał jest słabiutki 95 - 105 db (antena na zewnątrz/wewnątrz).
Drugi nadajnik jeśli będzie działał, pewnie poprawi sprawę bo jest niemalże na wprost ode mnie...
Najlepsze jest to, że gdy wystawiam antenę na zewnątrz transfer potrafi spadać... Może to z powodu odbić sygnału...
Do jednego nadajnika mam kilometr, do drugiego 2... Niestety tylko jeden działa. Z tego powodu że mieszkam w bloku i okno mam w przeciwną stronę niż nadajnik sygnał jest słabiutki 95 - 105 db (antena na zewnątrz/wewnątrz).
Drugi nadajnik jeśli będzie działał, pewnie poprawi sprawę bo jest niemalże na wprost ode mnie...
Najlepsze jest to, że gdy wystawiam antenę na zewnątrz transfer potrafi spadać... Może to z powodu odbić sygnału...
- spiro
- Użytkownik forum
Da się.bartman pisze:Mnie najbardziej interesuje czy z tej karty da się zalogować do internetu sferii na 900 Mhz
http://wrzucacz.pl/file/9941301239754
electro spiro contra zanzarra
-
Ja u siebie siłę sygnału mam -95dBm i prędkość połączenia na poziomie 15/15, bez anteny.
Jutro postaram się ją podpiąć (zostawiłem w pracy...) i sprawdzę jak to wygląda u mnie w domu.
Swoją drogą to dziwne, że po wystawieniu anteny masz gorsze połączenie...
Jutro postaram się ją podpiąć (zostawiłem w pracy...) i sprawdzę jak to wygląda u mnie w domu.
Swoją drogą to dziwne, że po wystawieniu anteny masz gorsze połączenie...
-
- Użytkownik forum
Spiro
A udaje Ci się z internetu korzystać jeśli się już zalogujesz do sieci ?
Może tak niski upload to jakieś problemy z nadajnikiem... Bo nawet przy sygnale ok 70 db upload był max 10 Mb...
Jutro wezmę netbooka żony i na mieście testy zrobię
A udaje Ci się z internetu korzystać jeśli się już zalogujesz do sieci ?
Może tak niski upload to jakieś problemy z nadajnikiem... Bo nawet przy sygnale ok 70 db upload był max 10 Mb...
Jutro wezmę netbooka żony i na mieście testy zrobię

-
u mnie nawet przy 1 kresce upload jest dużo większy. W sumie to dziwne trochę ,ale nie narzekam 

- spiro
- Użytkownik forum
bartman, tak, po skonfigurowaniu profilu można korzystać z internetu w telefonie.
electro spiro contra zanzarra
-
- Mistrz bezprzewodowy
W sumie to nawet ma sens, bo podobno w przyszłości ma być modem dualny HSPA+/LTE.