Gorzej jak te dane przetransferowane po sferii doliczą do rachunku

Moderator: Moderatorzy
bartman pisze:A to ciekawe że pozwolili na dostęp ...
Gorzej jak te dane przetransferowane po sferii doliczą do rachunku
Polsat chyba na starcie ogłaszał, że będzie też drugi modem w ofercie i ma działać z HSPA+. Tyle, że na razie jest w fazie testów/przygotowywania.marioking pisze: Tez slyszyalem o tych planach dualnych. NA logike pozwolenie na wykorzystywanie limitu w sieci HSPA ma dodatkowy bonus. Bo chyba transfer LTE 1800 wykupuja w mobylandzie, a insfrastuktura HSPA(CP 900) jest ich? Wiec abonent wykorzystuje swoj limit na cos co ich mniej kosztuje. Chyba ze beda chcieli zarobic to zamiast sciagnac to z limitu LTE nalicza dodatkowo oplate za wykorzystany transfer HSPA
Jak dla mnie to jest po prostu ciekawostka, tym bardziej że w przyszłości to będzie działało dualnie HSPA+/LTE.Ja się tylko zastanawiam, po co wam LTE w telefonieRobicie to jako sztuka dla sztuki, żeby pokazać że się da, z ciekawości ?
To już ile ludzi tyle opinii, ale wg mnie taki limit przy takiej przepustowości sieci to zabawny jest ogólniejak się zastanawiam, czy ta oferta już po okresie testowym tzn. 5(dzień)/50(noc) to nie jest trochę za mało jak na LTE? Już nie mówię o pobieraniu filmów i oglądaniu stream-ów HD, ale o zwykłym korzystaniu z sieci (www, poczta, komunikator, czasem YT, radio).
Odcinają internet.Ważna sprawa: czy ktoś już wie, co się stanie po wykorzystaniu limitu?
Z tego, co widzę to tam jest jeszcze trochę lasu po drodze. Z dobrą antenką pewnie jakieś szanse i są, ale trudno coś wyrokować konkretnie. Jak na taką odległość niezły masz sygnał HSPA+.Speedstar pisze:Jaka jest szansa ze net LTE zadziala z odleglosci ok.7 km (nadajnika nie widze)
Limity faktycznie wydają się małe, ale... jeszcze nic nie wiadomo. Plota o 5GB za 49zł jest nie potwierdzona przez kogokolwiek z CP.Maciek764 pisze: To już ile ludzi tyle opinii, ale wg mnie taki limit przy takiej przepustowości sieci to zabawny jest ogólnie
I dobrze.hamuje zapędy do ściągania czegokolwiek ;]
Zabawne stwierdzenie z tym "niepotwierdzona przez kogokolwiek z CP", w koncu testerzy maja ja na umowach, czy nie podpisywali jej z CP?Chrzan82 pisze: Limity faktycznie wydają się małe, ale... jeszcze nic nie wiadomo. Plota o 5GB za 49zł jest nie potwierdzona przez kogokolwiek z CP.
Huraoptymizm wynika z aktualnych doświadczeń testerów. Skoro działa świetnie, to co mamy napisać ?broken pisze:Zadziwia mnie was huraoptymizm. Na razie z tego co widze, to wszystko testujecie w większych miastach
W miastach to juz maja wszystko, rynek nasycony, kazdy praktycznie moze miec DSL'a lub internet z kablowki.a.malecki pisze:Huraoptymizm wynika z aktualnych doświadczeń testerów. Skoro działa świetnie, to co mamy napisać ?broken pisze:Zadziwia mnie was huraoptymizm. Na razie z tego co widze, to wszystko testujecie w większych miastach
Większe miasta... No a gdzie mają stawiać nadajniki LTE ? To przecież biznes i liczy się ilość klientów na km^2Miasta to pierwszy 'target' później będą poszerzać zasięg tam, gdzie będzie to najbardziej opłacalne.
CDMA Orange, CDMA Nordisk, może Play UMTS900 postawi... Koszty postawienia infrastruktury są dla zwykłego człowieka kosmiczne, więc nie ma popytu = nie ma internetu bo nikt nie będzie dopłacać do interesu. Dziś się zorientowałem, że w domu w którym sporą część roku mieszkam (korzystam z HSPA Orange) linia TP kończy się dwa domy dalejJestem dokladnie w takiej sytuacji, mieszkam 35 km od Poznania i nie mam co mazyc o "normalnym" internecie, sam pisze to z Orange'owego EDGE.
Super co nie !!!
Nie postawia, jestem na bierzaco z pozwoleniami radiowymi i nic sie nie kroi w mojej okolicy.Maciek764 pisze:CDMA Orange, CDMA Nordisk, może Play UMTS900 postawi... .<font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
Dobra, nie do końca to miałem na myśli. Chodziło mi raczej o to, że cennika oficjalnego nie ma na razie. To co masz w umowie to CP wymyślił dawno temu i jest... zabawnemarioking pisze: Zabawne stwierdzenie z tym "niepotwierdzona przez kogokolwiek z CP", w koncu testerzy maja ja na umowach, czy nie podpisywali jej z CP?