Witam!
Zwracam się do was z prośbą, a mianowicie chciałbym poprawić ping tylko nie wiem jak. Posiadam modem "Option Globesurfer ICON" z wejściem na antenę ( http://www.komputronik.pl/product/39669 ... _ICON.html ), a internet mam w sieci Play. Rzecz w tym, że jak to bywa z bezprzewodówkami u nas w kraju generują one pingi niemiłosiernie wielkie więc mam pytanie. Czy antena jakakolwiek pomogłaby mi w ustabilizowaniu łącza. Dodam jeszcze, że aktualnie nadajnik Playa mam w okolicach 200-700m. Mówię 200 o rzeczywistej odległości, 700 o planowanej stancji. Modem mam 0,5m od okna, z którego widzę nadajnik. Download i upload mam elegancki tylko ten ping w Counter Strike'u to 95-300ms na polskich serwerach. Mam nadzieję, że pomożecie mi temu zaradzić.
Zbyt duży ping...jaka antena
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Zbyt duży ping...jaka antena
Nie sądzę, aby antena tu pomogła. Odległość od stacji jest bardzo mała. Modem nie ma HSUPA, samo HSDPA więc to może podwyższać ping. Dodatkowo jest to HSDPA - lepszy ping uzyskałbyś prawdopodobnie posiadając modem HSPA+.
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Zbyt duży ping...jaka antena
Niestety nadal nie będzie stabilny, taki urok sieci radiowych i ich zmiennego obciążenia.Maciek764 pisze:lepszy ping uzyskałbyś prawdopodobnie posiadając modem HSPA+
To lepszy modem zrobi 70-300ms. Net mobilny nie nadaje się do komfortowego grania w gry typu CS.noisia pisze:ten ping w Counter Strike'u to 95-300ms
Nie pomagam na PW!