Świeży kierowca potrzebuje taniego internetu za granica

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

key
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Świeży kierowca potrzebuje taniego internetu za granica

Post autor: key »

ja.michal pisze:a na jakiś dłuższy wypad i zamiennie używać z komputerem.
Na dluzsze wypady staram sie zalatwic sobie "prepaidy" z kraju gdzie jade. Albo kompletnie olewam i sie urlopuje ;). W sumie nie musze gadac z rodzina codziennie, a jak sie cos waznego bedzie dziac, to stac mnie na pare minut roamingu.

UE ograniczyla maksymalne koszty rozmow w roamingu, moj poprzedni provider (poza 0,75€ za roaming/rozmowe) liczyl dokladnie tak samo, jak gdybym dzwonil z kraju. Czyli jak miales pakiet minut, to mogles je tez wykorzystac za granica.
Nie pomagam na PW.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

key, zgadza się. Słabo tylko podpisywać coś w języku, którego w ogóle się nie zna.
Ja to tak trochę akademicko dyskutuję. Na urlop to się jedzie bez internetu i jak napisałeś sporadycznie można skorzystać z roamingu.

Ale trochę zjechaliśmy z tematu. Kolega 4014 nic nie pisze.
greenfrog
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: greenfrog »

key pisze:Nie, nie lepiej, karty SIM do tej sieci nie kupisz bez modemu.
Nie jest to prawda: "Sie können auch die LIDL MOBILE SIM-Karte im Internet-Stick verwenden, allerdings müssen Sie erst telefonisch über die Kundenbetreuung die Tarifoptionen entsprechend einstellen lassen. Eine Änderung der Tarifoptionen per SMS ist nicht möglich." , czyli można kupić samą kartę SIM, ale trzeba telefonicznie przez ich BOK zmienić taryfę na internetową. SMSem nie jest to możliwe.
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: key »

greenfrog pisze: czyli można kupić samą kartę SIM, ale trzeba telefonicznie przez ich BOK zmienić taryfę na internetową.
W.g. postow na niemieckich forach nie jest to mozliwe z kazda karta SIM - dlatego trzeba dzwonic do BOK. Jesli karta nie jest kompatybilna - zostanie wymieniona.
Nie pomagam na PW.
4014
Początkujący użytkownik forum

Post autor: 4014 »

na razie dziekuje Panowie, raczej sie jescze odezewe... Pozdrawiam szczere podziekowania
ODPOWIEDZ