Posiadam modem ED77 z Orange. Po kilku lub kilkunastu minutach po połączeniu przez Edge Dialera 1.4.6.0 strony przestają się ładować (po ponownym przejściu do danej strony wyskakuje błąd w przeglądarce), a inne programy typu BearShare czy Gadu-Gadu także przestają dobrze działać. Co więcej, tych programów nie można zamknąć (aby zamknąć EDGE Dialera należy kliknąć prawym przyciskiem myszy na ikonce koło zegara a następnie na Zakończ, ale tego również nie da się zrobić). Podobnie z innymi programami, które wymieniłem wyżej. Jedyne co mnie ratuje to CtrlAltDel... Może ktoś już miał taki problem i wie jak go rozwiązać? Pozdrawiam.
Ps. Gdy nie da się już zamknąć normalnie tych programów, a wtedy odłącze modem od komputera to np. EDGE Dialer działa poprawnie.
Problem z EDGE Dialer i innymi programami do internetu :/
Moderator: Moderatorzy
- Patryk1708
- Użytkownik forum
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: Problem z EDGE Dialer i innymi programami do internetu :/
Przeskanuj system jakimś dobrym antywirem i nie otwieraj aż tyle programów do neta naraz bo wiesza się łącze i dlatego takie problemy.Być może że jesteś tylko w zasięgu GPRS a nie EDGE.Użyj anteny zewnętrznej.
- Patryk1708
- Użytkownik forum
Re: Problem z EDGE Dialer i innymi programami do internetu :/
Tyle, że te problemy występują od momentu jak kupiłem nowy komputer. Na starym było wszystko ok.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator