Cos nakombinowales w TNI. Wywal cale directory w ktorym jest i sprawdz na czystej kopii.radzio06 pisze:Dioda mruga cały czas na zielono do momentu włączenia TNI, jak go nie włączę to będzie ciągle mrugać na zielono.
AldiTalk Internet w niemczech do LAPTOPA
Moderator: Moderatorzy
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: AldiTalk Internet w niemczech do LAPTOPA
Nie pomagam na PW.
-
- Stały użytkownik forum
Wywaliłem TNI i od nowa wypakowałem go na inny dysk, po czym otworzyłem i wprowadziłem dane, jak możesz to luknij czy dane są w porządku a szczególnie zwróć uwagę na Ustawienia>połączenia>modem aktualizowany po wybraniu połączenia i czemu tam jest wpisane Vodafone Mobile Broadband modem skoro tam gdzie zaznacza się AT wybieram Vodafone mobile secondery, może to ma coś wspólnego:
http://img851.imageshack.us/i/ustawienia.jpg/
oraz
http://img708.imageshack.us/i/atipinustawiuenia.jpg/
Po czym włożyłem modem, kontrolka zaczęła mrugać na zielono, otworzyłem TNI i dalej zaczęła mrugać na czerwono, w zakładce "komunikacja AT i PIN" zmieniałem po kolei porty po czym na końcu zaznaczyłem dalej ten port Vodafone Mobile Secondary dałem zamknij i pojawiły się 4 kreski zasięgu na dole w TNI ale tylko na 2 sekundy po czym znikły wszystkie i dioda zaczęła mrugać na czerwono.
Przez chwilę łapie zasięg później traci nie wiem czemu tak, przecież wtedy normalnie się łączyło, ciężko bo ciężko chodziły strony ale się łączyło przynajmniej a teraz nic.
http://img851.imageshack.us/i/ustawienia.jpg/
oraz
http://img708.imageshack.us/i/atipinustawiuenia.jpg/
Po czym włożyłem modem, kontrolka zaczęła mrugać na zielono, otworzyłem TNI i dalej zaczęła mrugać na czerwono, w zakładce "komunikacja AT i PIN" zmieniałem po kolei porty po czym na końcu zaznaczyłem dalej ten port Vodafone Mobile Secondary dałem zamknij i pojawiły się 4 kreski zasięgu na dole w TNI ale tylko na 2 sekundy po czym znikły wszystkie i dioda zaczęła mrugać na czerwono.
Przez chwilę łapie zasięg później traci nie wiem czemu tak, przecież wtedy normalnie się łączyło, ciężko bo ciężko chodziły strony ale się łączyło przynajmniej a teraz nic.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Masz aktywny PIN na karcie? Zdeaktywuj i odznacz wprowadzanie PIN w TNI.
Nie pomagam na PW.
-
- Stały użytkownik forum
Na karcie SIM nie mam PINU.
Ok. Odznaczę PIN w TNI.
Pojawiły się nowe okoliczności otóż:
Wziąłem laptopa do większego miasta i włożyłem modem po czym dioda zaczęła mrugać na zielono to wówczas otworzyłem TNI i dioda nie zaświeciła się na czerwono tylko cały czas na zielono mrugała, zasięg pokazywało prawie Full, wszedłem w zakładkę połączenia aby zaznaczyć AT lecz wyskoczył komunikat, że nie otrzymano odpowiedzi z modemu, więc postanowiłem zmienić port z obecnie ustawionego "Vodafone mobile secondary na jakiś inny, i zmieniłem na Modem Vodafone Mobile Broadband Modem i nie zaznaczając AT dałem zamknij i połącz i połączył ! Pokazało prędkość 115,6Kb/s i internet chodził dobrze przez chwilę bo brakło kasy na koncie. I teraz na tym samym porcie jest zasięg dobry ale tylko przy zaznaczonym AT a jak odznaczę go to zasięg znika, a przedtem żeby połączyło musiałem AT odznaczyć.
Więc wychodzi na to, że mam korzystać z tego portu?
I mam odznaczyć " Wprowadź PIN przed połączeniem lub próbą odebrania, sprawdzenia SMSów" ?
Ok. Odznaczę PIN w TNI.
Pojawiły się nowe okoliczności otóż:
Wziąłem laptopa do większego miasta i włożyłem modem po czym dioda zaczęła mrugać na zielono to wówczas otworzyłem TNI i dioda nie zaświeciła się na czerwono tylko cały czas na zielono mrugała, zasięg pokazywało prawie Full, wszedłem w zakładkę połączenia aby zaznaczyć AT lecz wyskoczył komunikat, że nie otrzymano odpowiedzi z modemu, więc postanowiłem zmienić port z obecnie ustawionego "Vodafone mobile secondary na jakiś inny, i zmieniłem na Modem Vodafone Mobile Broadband Modem i nie zaznaczając AT dałem zamknij i połącz i połączył ! Pokazało prędkość 115,6Kb/s i internet chodził dobrze przez chwilę bo brakło kasy na koncie. I teraz na tym samym porcie jest zasięg dobry ale tylko przy zaznaczonym AT a jak odznaczę go to zasięg znika, a przedtem żeby połączyło musiałem AT odznaczyć.
Więc wychodzi na to, że mam korzystać z tego portu?
I mam odznaczyć " Wprowadź PIN przed połączeniem lub próbą odebrania, sprawdzenia SMSów" ?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Jesli pin nie jest aktywny, to odznaczasz jego wprowadzanie.
Jesli nie masz zaznaczonego AT, to TNI nie dostaje wiadomosci diagostycznych, wiec nie pokazuje informacji o sieci.
Jesli nie masz zaznaczonego AT, to TNI nie dostaje wiadomosci diagostycznych, wiec nie pokazuje informacji o sieci.
Nie pomagam na PW.
-
- Stały użytkownik forum
To mam nie zaznaczać AT? Mam używać na tym porcie Boardband?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
To sa dwa rozne porty - jeden do diagnostyki (AT - secondary..) drugi do polaczen.
Po co kombinujesz skoro dziala?
Po co kombinujesz skoro dziala?
Nie pomagam na PW.
-
- Stały użytkownik forum
Co kombinuję? Kiedyś przecież napisałeś abym ustawił port Vadofone Secondary Mobile to cały czas miałem na nim ale sie nie łączyło teraz więc przełączyłem na Modem Vodafone Boardband Mobile i na tym mi się połączyło więc co kombinuję?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Watek ciagnie sie przez siedem stron - troche przesada jak na uruchomienie modemu usb.
Nie pomagam na PW.
-
- Stały użytkownik forum
To coś w tym złego? Nie każdy jest tak pojętnym człowiekiem w tych sprawach i ma problemy. Więc na tym Boardband porcie będzie mi chodził net w Niemczech?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Nic. Ale znudzilo mi sie pisanie po raz trzydziesty piaty tego samego. EOT.To coś w tym złego?
Nie pomagam na PW.
- wojteks
- *** Administrator ***
Skoro tak to uprzedzam kolegę radzio06, że nękanie na PW też jest zagrożone ostrzeżeniem.key pisze: EOT.
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
Bo mam problemy z tym, raz się łączy raz nie i chcę aby mi to chodziło, a wy już, że nękam kogoś na PW, już napisać na PW nie mogę? Jakbyście nie mieli czego się czepiać tylko tego, że na PW pisze, zresztą ile tego napisałem. Bajka.
Ok dostane kartę i doładowania to napisze o to rejestrację.
Ok dostane kartę i doładowania to napisze o to rejestrację.
-
- Początkujący użytkownik forum
Witam....mam pytanki, mam sticka z Aldika z kartą ortel...nie e plus, tylko ortel... moje pytanie brzmi jak mogę uruchomić w nim pakiet miesięczny.....wiem że w eplu to było po kolei nr 1155, potem wciskałem 8potem1następnie4i na koniec 1....a jak to jest w sieci ortel? Proszę o szybką odpowiedź...bardzo dziękuje:)
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
1155 i sluchac co mowi pani. Nie znam struktury menu.
Nie pomagam na PW.
-
Wie ktoś jak długo się czeka na rejestracje karty medion mobile eplus z aldi talk? Bo zarejestrowałem się na ich stronie ale karta w telefonie wciż nie aktywna.........jak długo trzeba czekać?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Zazwyczaj trwa to pare(nascie) minut, ale w.g. stronki rezerwuja sobie do 6 godzin.
Nie pomagam na PW.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Zamawianie internetu w AldiTalk.
Dzwonisz na 1155:
8 1 3 1 - 500 MB na 30 dni za 8€
8 1 4 1 - 5 GB na 30 dni za 15€
Dzwonisz na 1155:
8 1 3 1 - 500 MB na 30 dni za 8€
8 1 4 1 - 5 GB na 30 dni za 15€
Nie pomagam na PW.
-
- Stały użytkownik forum
To są te numerki dla mnie, serdecznie dziękuję. Jak dostanę kartę SIM to napisze odnośnie tej rejestracji.
Ps. za 5 euro nie ma doładowania tylko chyba 15 i 30 czy jakoś tak.. Pozdrawiam
Ps. za 5 euro nie ma doładowania tylko chyba 15 i 30 czy jakoś tak.. Pozdrawiam
-
Witam. Pytanko. Mam aldi talk... Przez miesiąc po aktywowaniu taryfy miesiecznej dzialal ok...taryfa sie skonczyla, nie mialem kasy na koncie wiec nie przedluzylo automatycznie. Doladowalem nazajutrz, aktywowalem raz jeszcze miesieczna taryfe poprzez nr 1155....przyszedl sms potwierdzający...do 29kwietnia aktywny net, niestety....ciagnie mi kase z konta zamiast z taryfy miesiecznej. mam ustawione na monatsflat, przestawialem na standart, ale tez ciagnie....co jest? prosze o pomoc...

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
hm....Jaki numer wybiles i przepisz co przyszlow w SMSie.
Z aktywnym flatem nie powinno ciagnac.
Z aktywnym flatem nie powinno ciagnac.
Nie pomagam na PW.
-
- Stały użytkownik forum
Witam,
Dostałem już kartę SIM i doładowanie.
Na PW czy tutaj mam napisać dane do rejestracji?
I jakie dane dokładnie muszę podać?
Czy imię i nazwisko moje czy tego Niemca z którego podaję Adres?
I czy po rejestracji muszę włożyć kartę SIM do telefonu czy nie?
Dziękuję i pozdrawiam.
Dostałem już kartę SIM i doładowanie.
Na PW czy tutaj mam napisać dane do rejestracji?
I jakie dane dokładnie muszę podać?
Czy imię i nazwisko moje czy tego Niemca z którego podaję Adres?
I czy po rejestracji muszę włożyć kartę SIM do telefonu czy nie?
Dziękuję i pozdrawiam.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Twoje dane (imie, nazwisko, data urodzenia), adres w Niemczech, numer karty i telefonu (sa w liscie na ktorym jest karta), adres mailowy. Dane poslij na PW.
Po rejestracji mozesz wlozyc karte do telefonu/modemu.
Po rejestracji mozesz wlozyc karte do telefonu/modemu.
Nie pomagam na PW.
-
- Stały użytkownik forum
Ok. wysłałem dane na PW.
Czyli jak pierwsze przyjadę do Niemiec to mam doładować konto dzwoniąc na 1155 następnie przycisnąć "4" i wpisać 16 cyfrowy kod i wcisnąć "1" tak? Dobrze to rozumuje?
I po doładowaniu konta mam aktywować usługę miesięczną według tych numerków jakie podesłałeś?
Między czasie proszę o odpowiedź na te moje pytania i oczywiście o rejestrację.
Czyli jak pierwsze przyjadę do Niemiec to mam doładować konto dzwoniąc na 1155 następnie przycisnąć "4" i wpisać 16 cyfrowy kod i wcisnąć "1" tak? Dobrze to rozumuje?
I po doładowaniu konta mam aktywować usługę miesięczną według tych numerków jakie podesłałeś?
Między czasie proszę o odpowiedź na te moje pytania i oczywiście o rejestrację.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Rejestracja przeprowadzona. Doladowanie w.g. opisu na bonie doladowywujacym. Aktywacja uslugi numerkami podanymi pare postow wyzej.
Nie pomagam na PW.
-
- Stały użytkownik forum
Bardzo dziękuję za rejestrację.
Mam pytanie czy na maila ma mi przyjść jakaś wiadomość iż zostało zarejestrowane czy coś w tym rodzaju?
Włożyłem kartę do telefonu, zalogował się do sieci i wyłączyłem PIN. Mam czekać na jakąś wiadomość SMS czy już mogę kartę wyciągnąć?
Mam pytanie czy na maila ma mi przyjść jakaś wiadomość iż zostało zarejestrowane czy coś w tym rodzaju?
Włożyłem kartę do telefonu, zalogował się do sieci i wyłączyłem PIN. Mam czekać na jakąś wiadomość SMS czy już mogę kartę wyciągnąć?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
nie podales maila, wiec nie ma go w profilu - nic ci nie przyjdzie. mozne Ci jeszcze zalogowac na portal umozliwiajacy doladowywanie i aktywacje pakietow przez internet, ale do tego potrzebny jest mail oraz potwierdzenie SMSem.radzio06 pisze:Mam pytanie czy na maila ma mi przyjść jakaś wiadomość iż zostało zarejestrowane czy coś w tym rodzaju?
Nie pomagam na PW.
-
- Stały użytkownik forum
Na PW przecież podałem ci swojego maila: [email protected] to jest mój mail.
Więc mam czekać na jakąś wiadomość SMS czy mogę już wyciągnąć kartę?
Więc mam czekać na jakąś wiadomość SMS czy mogę już wyciągnąć kartę?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
-
- Stały użytkownik forum
ok. Maila Ci podałem, więc to by było na tyle tak? Przypiszesz tam jeszcze mojego maila? Jak będę miał jakieś problemy to będę pisał.