Play Mobile vs Battlefield Heros - problem
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Play Mobile vs Battlefield Heros - problem
Witajcie,
Mam internet mobilny PLAY 2 mb/s. Internet chodzi bardzo dobrze; gdy otwieram stronki, oglądam filmiki na Youtube, czy ściągam pliki to na wykresie przesyłania danych widać, że chodzi z pełną prędkością. Problem pojawia się gdy odpalam onlineową gierkę Batllefield Heros. Gdy tylko gra ruszy, transfer spada do poziomu ok. 50 kb/s i ani drgnie więcej. Na wykresie transferu rysuje się pozioma linia.... :S Wiadomo związane są z tym straszne lagi. Dzwoniłem do pomocy technicznej PLAY'a i niestety nie potrafili mi pomóc. Z punktu widzenia sieci wszystko jest ok <-- taki komunikat otrzymałem.
Czy macie może jakieś pomysły ??
Pozdrawiam
Harvester
Mam internet mobilny PLAY 2 mb/s. Internet chodzi bardzo dobrze; gdy otwieram stronki, oglądam filmiki na Youtube, czy ściągam pliki to na wykresie przesyłania danych widać, że chodzi z pełną prędkością. Problem pojawia się gdy odpalam onlineową gierkę Batllefield Heros. Gdy tylko gra ruszy, transfer spada do poziomu ok. 50 kb/s i ani drgnie więcej. Na wykresie transferu rysuje się pozioma linia.... :S Wiadomo związane są z tym straszne lagi. Dzwoniłem do pomocy technicznej PLAY'a i niestety nie potrafili mi pomóc. Z punktu widzenia sieci wszystko jest ok <-- taki komunikat otrzymałem.
Czy macie może jakieś pomysły ??
Pozdrawiam
Harvester
- Tomek7
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Play Mobile vs Battlefield Heros - problem
A czy do tej gry potrzeby jest aż tak duży transfer ?? chyba nie, liczy się precyzyjność łącza. 

-
Tomek7, średnio się znam tak szczerze
Czy chodzi o to, że gubi pakiety danych jakby ? Albo dostaje dziwnych opóźnień w przesyłaniu ? Jakby stabilność transferu ? 

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Harvester, jaki modem masz? Internet sam w sobie działa czy całkowicie pada i musisz się od nowa łączyć?
-
ja.michal, z tego co mówi mój software to E156G. Internet działa, nie muszę się łączyć od nowa. Spójrz na obrazek który załączyłem
Połączenie jest ciągłe, tyle, że nagle prędkość spada.

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Wygląda na to, że gra bardzo mało danych używa i modem schodzi do UMTS i temu może być tak wolno. Chociaż UMTS to 384kb/s, a nie 50.
Za zrób taki eksperyment (trochę KB danych będzie zabierać).
Wywołaj wiersz poleceń (Meny
Wszystkie programy
Akcesoria
Wiersz poleceń).
Wpisz takie coś:
I zatwierdź.
Będzie wysyłał ping na wp o wielkości 65,5KB w nieskończoność. Żeby przerwać należy wcisnąć ctrl+c.
Jak Ci będzie tak ping lecieć to uruchom grę i zobacz jak będzie chodzić. To okno z pingiem zostaw w tle.
Za zrób taki eksperyment (trochę KB danych będzie zabierać).
Wywołaj wiersz poleceń (Meny

Wpisz takie coś:
Kod: Zaznacz cały
ping www.wp.pl -l 65500 -t
Będzie wysyłał ping na wp o wielkości 65,5KB w nieskończoność. Żeby przerwać należy wcisnąć ctrl+c.
Jak Ci będzie tak ping lecieć to uruchom grę i zobacz jak będzie chodzić. To okno z pingiem zostaw w tle.
-
Teraz mam nielimitowany transfer więc już odpalam 

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
No to tym lepiej. 

-
Michal, teraz podczas gry, transfer był szybszy, ale gra dostała takich turbulencji i lagów, że od razu kicka dostałem 

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
To niestety nie mam pomysłu. Wygląda na problem schodzenia modemu do niższych prędkości i niestabilność połączenia.
Poza wgraniem nowego firmwareu do modemu to nie mam innych, bez kosztowych pomysłów.
Poza wgraniem nowego firmwareu do modemu to nie mam innych, bez kosztowych pomysłów.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Miałem e156G ping w nim to około 120ms i to może być za dużo jak na tą grę, jakbyś zmienił na e173 miałbyś ping około 40ms, taki mam w play. Myślę że to raczej wystarczy.