rozwiązanie umowy
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
rozwiązanie umowy
Czy jeśli umowa z orange free kończy się (marzec) to aby zakończyć ją muszę coś podpisywać ???
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: rozwiązanie umowy
Umowy same z siebie się nie kończą, należy ją wypowiedzieć zgodnie z regulaminem/umową. Kończy Ci się okres zastrzeżony.grzegorzit pisze:Czy jeśli umowa z orange free kończy się (marzec) to aby zakończyć ją muszę coś podpisywać ?
Nie pomagam na PW!
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
grzegorzit tak, musisz im wysłąc wypowiedzenie.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
To ja mam pytanko czy orange ma jakieś własne wzory rozwiązania umowy, które wymaga, czy po prostu każdy odręcznie pisze ze rozwiązuje umowę nr... w związku z końcem okresu promocyjnego?
I przy okazji- Trzeba to wysłać czy mogę pójść do firmowego salonu i złożyć u kogoś?
I przy okazji- Trzeba to wysłać czy mogę pójść do firmowego salonu i złożyć u kogoś?
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
W salonie powiesz, o co chodzi i pracownik sam wypełni formularz, a Ty dostaniesz potwierdzenie.Nikelajer pisze:Trzeba to wysłać czy mogę pójść do firmowego salonu i złożyć u kogoś?
Tylko sprawdź na nim, czy się wszystko zgadza (głównie chodzi o daty).
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Aha, no to jeszcze prościej
dzięki

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Umowe musisz wypowiedziec, w wlasciwym terminie (n.p. miesiac przed koncem), w innym wypadku sama sie przedluza o nastepne x miesiecy. Sprawdz w regulaminie. Najprawdopodobniej jest juz za pozno, ale o wszystkim powie Ci mila pani w BOK.grzegorzit pisze:Czy jeśli umowa z orange free kończy się (marzec) to aby zakończyć ją muszę coś podpisywać ???
Nie pomagam na PW.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Z tego słynnego przedłużania o x (x=12 lub 24 miesiące) niektórych umów Orange jakiś czas temu zrezygnował (a raczej UOKiK ich zmusił, nawet chyba karę dostali).key pisze:w innym wypadku sama sie przedluza o nastepne x miesiecy.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
1st. Umowa o ktorej mowimy jest najprawdopodobniej 2 lata stara. Dlatego trzeba sprawdzic co w niej dokladnie jest.Patryk pisze:jakiś czas temu zrezygnował
2nd. nie wykluczylem ze x=1

3rd. przyznanie nowych ulg to automatyczne przedluzenie umowy o jakis okres. Wazne jest to, ze jesli poprzednia umowa miala juz jakies ulgi, i zostaly one zachowane, to umowa przedluza sie automatycznie o okres na jaki zostaly przyznane ulgi.
Nie pomagam na PW.