TP DSL - ROUTER NETGEAR N150 konfiguracja
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
TP DSL - ROUTER NETGEAR N150 konfiguracja
Witam wszystkich
Chciałbym się spytać czy otrzymałem od TP prawidłowe informacje. Otóż posiadam Internet DSL w TP z przydzielonym stałym ip , maską , DNS itp.
Zakupiłem router Net gear N150 wireless modem router DGN1000 (adsl2)150 Wireless . Zadzwoniłem do Neostrady ponieważ miałem problem z konfiguracją i otrzymałem informację, że tylko Internet DSL może działać przez dostarczony sprzęt TP. Czy to prawda? jak nie to proszę o wyjaśnienie tego zagadnienia i pomoc w konfiguracji.
A jeszcze jedno czy można wzmocnić zasięg sieci Wfi sygnału od jednego routera drugim routerem? Jak tak to jak?
Chciałbym się spytać czy otrzymałem od TP prawidłowe informacje. Otóż posiadam Internet DSL w TP z przydzielonym stałym ip , maską , DNS itp.
Zakupiłem router Net gear N150 wireless modem router DGN1000 (adsl2)150 Wireless . Zadzwoniłem do Neostrady ponieważ miałem problem z konfiguracją i otrzymałem informację, że tylko Internet DSL może działać przez dostarczony sprzęt TP. Czy to prawda? jak nie to proszę o wyjaśnienie tego zagadnienia i pomoc w konfiguracji.
A jeszcze jedno czy można wzmocnić zasięg sieci Wfi sygnału od jednego routera drugim routerem? Jak tak to jak?
Ostatnio zmieniony 2011-04-05, 19:10 przez mieszkowicz, łącznie zmieniany 4 razy.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: TP DSL - ROUTER NETGEAR N150 konfiguracja
Nie. Ale NEO nie pomaga w konfiguracji "obcego" sprzetu.mieszkowicz pisze:Czy to prawda?
Nie. Mozna zrobic n.p. WISP, ale to nie to samo.mieszkowicz pisze: A jeszcze jedno czy można wzmocnić zasięg sieci Wfi sygnału od jednego routera drugim routerem?
Nie pomagam na PW.
-
czy w takim wypadku jest mi Pan pomoc w konfiguracji routera NetGear N150 wireless (ADSL)?
Czy da się poprzez router ADSL?
Czy da się poprzez router ADSL?
- wojteks
- *** Administrator ***
Nie ma takiej usługi, jest Interent DSL od TP albo Neostrada. Do Neostrady możesz stosować własne urządzenia a do Interent DSL musisz mieć modem skonfigurowany przez TP i będący własnością TP. Dopiero do niego podłączasz własny router z portem WAN Ethernet.mieszkowicz pisze:Otóż posiadam Internet DSL w Neostradzie
Nie pomagam na PW!
-
dziękuje za sensowną wypowiedź. otóż ma Pan racje jest to TP DSL. Proszę o przykładową konfiguracje tak podłączonego routera Netgeara itp do dostarczonego przez TP
- wojteks
- *** Administrator ***
Jaki to dokładnie Netgear?mieszkowicz pisze:Proszę o przykładową konfiguracje tak podłączonego routera Netgeara
Nie pomagam na PW!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Czasem pomaga.key pisze:Ale NEO nie pomaga w konfiguracji "obcego" sprzetu.

-
Netgear N150 wireless modem router DGN1000 (adsl2)
- wojteks
- *** Administrator ***
Oddaj do sklepu i kup taki z portem WAN ethernet (bez modemu ADSL).mieszkowicz pisze:DGN1000 (adsl2)
Nie pomagam na PW!