dlaczego nie działa eMule w Orange
Moderator: Moderatorzy
dlaczego nie działa eMule w Orange
witam!
mam internet w orange - nie działa mi eMule pojaqwia się komunikat "Connection refused. Your IP is currently blacklisted."
Czy można coś na to poradzić?
PS. Jak miałem w iPlusie to wszystko było ok.
mam internet w orange - nie działa mi eMule pojaqwia się komunikat "Connection refused. Your IP is currently blacklisted."
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: dlaczego nie działa eMule w Orange
U mnie działał normalnie tylko że z Low ID a żeby mieć High ID wykup sobie VPN za 5zł/m-c.Anonymous pisze:witam!
Back to the Future 

VPN
Witam,
z tego co ja wiem VPN się nie kupuje, jest to usługa z której mozna skorzystać, gdy sie ma publiczne IP i odpowiednie oprogramowanie (darmowe są) do obsługi tej usługi, więc jakim cudem trzeba za VPN płacić 5zł/m-c? Chyba że ja czegos nie wiem lub nie rozumiem... proszę o odpowiedź
pzdr
Michal
z tego co ja wiem VPN się nie kupuje, jest to usługa z której mozna skorzystać, gdy sie ma publiczne IP i odpowiednie oprogramowanie (darmowe są) do obsługi tej usługi, więc jakim cudem trzeba za VPN płacić 5zł/m-c? Chyba że ja czegos nie wiem lub nie rozumiem... proszę o odpowiedź
pzdr
Michal
- bob
- Guru bezprzewodowy
HEY
To taki slogan.Taki jak "załóż sobie internet" .Oczywiste,że chodzi o usługę :
Dostęp Do Internetu Z Publicznym IP
W tym przypadku APN z INTERNET zmieni nazwę na VPN i z tąd ten skrót myślowy.Czego tu się czepiać ?
bob
W tym przypadku APN z INTERNET zmieni nazwę na VPN i z tąd ten skrót myślowy.Czego tu się czepiać ?
bob
- kemott1
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Umnie apn jest taki : " idea.vpn.pl " a login i hasło to vpn,a usługa jest za free dla tych co mają licencje gprs w orange (jak kupowałem to była idea):D , nie trzeba żadnego specjalnego oprogramowania by przejść na publiczne ip tylko aktywowana usługa " Dostęp Do Internetu Z Publicznym IP ".bob pisze:HEY
bob
Pozdrawiam
- bob
- Guru bezprzewodowy
Hi kemott1 !
Ja aktywowałem tą usługę i powiedzieli mi żeby ustawić apn:vpn bez użytkownika i hasła (działa) oraz ,że zapłacę za to 5 zł netto.
Mam umts "Business Everywhere" ale jeszcze nie dostałem faktury z tą usługą.
Czy jeśli ustawię taki apn jak Ty to nie będę musiał płacić ?
poz. bob
Ja aktywowałem tą usługę i powiedzieli mi żeby ustawić apn:vpn bez użytkownika i hasła (działa) oraz ,że zapłacę za to 5 zł netto.
Mam umts "Business Everywhere" ale jeszcze nie dostałem faktury z tą usługą.
Czy jeśli ustawię taki apn jak Ty to nie będę musiał płacić ?

poz. bob
- kemott1
nie wiem, mi jak to aktywowali to powiedzieli ze w mojej taryfie to jest za darmo i podali mi apn: "idea.vp.pl " a login i hasło vpn i działa 
P.S: mam tą pierwwszą licencję gprs, ta bez limitu

P.S: mam tą pierwwszą licencję gprs, ta bez limitu

- bob
- Guru bezprzewodowy
Dzięki za info badanie tego tematu zajmie trochę czasu.Najpierw muszę dostać fakturę i sprawdzić czy coś mi naliczyli jeśli nie to nie ma problemu.Jesli tak to deaktywować usługę i sprawdzić na tym apn co podałes i sprawdzić czy działa,jeśli tak to znów czekać na fakturę i sprawdzić czy na tym apn będą mnie rozliczać za ip publiczne. 
bob

bob
Po tej informacji zadzwoniłem pod *800 i uprzejmy pan powiedział mi że publiczne dynamiczne IP jest bezpłatne w przypadku Licencji UMTS i EDGE dla klientów indywidualnych. Więc poprosiłem o zmianę. Po pół godzinie miałem już publiczne IP. No i emule zaczął działać, w jedną dobę zassałem 1 GB..... Dzięki tem u mogę też się dostać zdalnie na swój komputer w pracy i zarządzać serwerem zdalnie, teraz mogę częściej "telepracować" zamiast siedzieć w robocie :-)
Dzięki za info, takie forum jest b. przydatne :-))
Dzięki za info, takie forum jest b. przydatne :-))
- bob
- Guru bezprzewodowy
No to świetnie .Do mnie przyszła faktura i jednak muszę płacić.
Więc morał z tego taki ,że dla klientów indywidualnych PUBLIC IP jest FREE
a dla business`owych płatny.Po prostu genialne.
bob
a dla business`owych płatny.Po prostu genialne.

bob
-
- Mistrz bezprzewodowy
Bzdury jakieś opowiadasz! Dla tych co kupowali 'nowe' licencje gprs/edge czy takie z limitami to mają płatny vpn (i na firmę i indywidualni) a ci co mają 'starą' licencję gprs bez limitów to mają vpn za darmo.bob pisze:No to świetnie .Do mnie przyszła faktura i jednak muszę płacić.
a dla business`owych płatny.Po prostu genialne.![]()
bob
Mam licencję gprs z 01.2005 i mam vpn za darmo a mam umowę na firmę, bo wtedy to w ogólne dla indywidualnych nie było.
Haha, nawet nie zauważyłem, że właśnie mi 200 post stuknął

Ostatnio zmieniony 2006-03-09, 23:39 przez Szadzik, łącznie zmieniany 1 raz.
Back to the Future 

- bob
- Guru bezprzewodowy
Bzdury to ty opowiadasz!Zadzwoń na informację za nim kogoś jeszcze będziesz źle informował Panie Wszystko Wiedzący.
Bzdura ,bzdura jeszcze raz bzdura.Żadna stara umowa czy nowa.Po prostu
INDYWIDUALNY NIE PŁACI ,BUSINESS`OWY PŁACI. Koniec i kropka. Info z przed 5 minut tel. nr 0 510 800 800. (Stan na teraz)
( W toku indywidualnych negocjacji przed zakupem usługi można wywalczyć darmowe IP PUBLICZNE.)
Ja płacę kolega [email protected] nie płaci.
bob
Bzdura ,bzdura jeszcze raz bzdura.Żadna stara umowa czy nowa.Po prostu
INDYWIDUALNY NIE PŁACI ,BUSINESS`OWY PŁACI. Koniec i kropka. Info z przed 5 minut tel. nr 0 510 800 800. (Stan na teraz)

( W toku indywidualnych negocjacji przed zakupem usługi można wywalczyć darmowe IP PUBLICZNE.)
Ja płacę kolega [email protected] nie płaci.
bob
- kemott1
szadzik ma racje
a bob nie
, mam stara licencje gprs i jest na firme
hehe pozdrawiam no i mam za free ip publiczne 

- bob
- Guru bezprzewodowy
Ale w nowych jest tak jak piszę...
bob
bob
- bob
- Guru bezprzewodowy
Ok.Może jest podział "stara" umowa i "nowa".
Ale to nie jest prawda
Ale to nie jest prawda
pozdrawiam bobBzdury jakieś opowiadasz! Dla tych co kupowali 'nowe' licencje gprs/edge czy takie z limitami to mają płatny vpn (i na firmę i indywidualni)...

-
- Mistrz bezprzewodowy
No i problem rozwiązany, częściowo miałeś Ty rację a częściowo ja. Nie ma co gardłować i się denerwować.bob pisze:Ok.Może jest podział "stara" umowa i "nowa".
Ale to nie jest prawdapozdrawiam bobBzdury jakieś opowiadasz! Dla tych co kupowali 'nowe' licencje gprs/edge czy takie z limitami to mają płatny vpn (i na firmę i indywidualni)...
Back to the Future 

- bob
- Guru bezprzewodowy
Szadzik ,też tak uważam...
Pozdrowienia bob
Pozdrowienia bob
- kemott1
myśle ze jest podział na stare licencje (o których pewnie orange chce zapomniec hehe) i na nowe
pozdrawiam

-
- Mistrz bezprzewodowy
Chyba tak łatwo nie zapomni, przynajmniej dopóki mi się nie znudzi ściąganie 24/7. Będą się zastanawiać jak takich jak ja (pewnie nie jestem jedyny) wyrugować, ale ja się nie poddam, no limit to no limitkemott1 pisze:myśle ze jest podział na stare licencje (o których pewnie orange chce zapomniec hehe) i na nowepozdrawiam

Back to the Future 

- kemott1
dokładnie hehe 

Pytanie o IP
Witam. Mam male pytanie. Jak sie wykupi to publiczne IP to ile orange ma tych roznych IP publicznych?
Przykladowo w Neostradzie dla kazdego wojewodztwa jest 256*256 (czyli 65536) adresow. (Np w woj. lodzkim mozna dostac adresy 83.10.*.* , gdzie * to liczba od 0-255).
Tak wiec ile takich IP ma Orange? Jesli ktos moze sprawdzic to bede wdzieczny. Mozna to zrobic wchodzac na strone http://www.ripe.net/fcgi-bin/whois?form_type=simple& i wpisujac IP.
I jeszcze jedno. IP w Orange zmienia sie przy kazdym polaczeniu?
Z gory dzieks
Przykladowo w Neostradzie dla kazdego wojewodztwa jest 256*256 (czyli 65536) adresow. (Np w woj. lodzkim mozna dostac adresy 83.10.*.* , gdzie * to liczba od 0-255).
Tak wiec ile takich IP ma Orange? Jesli ktos moze sprawdzic to bede wdzieczny. Mozna to zrobic wchodzac na strone http://www.ripe.net/fcgi-bin/whois?form_type=simple& i wpisujac IP.
I jeszcze jedno. IP w Orange zmienia sie przy kazdym polaczeniu?
Z gory dzieks
- kemott1
"etnum: 217.116.100.0 - 217.116.103.255"
a ip zmienia się ,przy każdym nowym połączeniu.
a ip zmienia się ,przy każdym nowym połączeniu.
gc75e , es75 AKCJA PAJACYK , >> DZIECI NEOSTRADY<<
- hyde
- Użytkownik forum
uaktywnilem usluge publiczne ip w ramach starej licencji gprs. czy przy apn idea.vpn.pl nadal bede mogl korzystac z hsdpa?
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Ja umowę na TI Premium podpisywałem na początku stycznia tego roku. Nie tak dawno zadzwoniłem pod *800 z prośbą a aktywację VPN. Dowiedziałem się, że jest to usługa bezpłatna i jej uruchomienie zajęło nie więcej niż 5 minut - tyle, co Pani sprawdziła jaki APN wpisać - vpn. Teraz czekam na wystawienie faktury za ostatni miesiąc i zobaczymy jak to jest z opłatami za VPN.
- hyde
- Użytkownik forum
Hsdpa działa, generalnie działa wszystko jad dawniej tyle, że jest publiczne ip. Pani w boku powiedziała, że jest to bezpłatne, pan w dziale technicznym również. Powiedziano mi także, że wchodzi to w mój ryczałt jednak przez wrodzoną nieufność będę czekał na fakturę żeby sprawdzić czy przypadkiem nie policzą mi tego inaczej /gdyby mi policzyli kilka GB bez ryczałtu to pewnie skończyło by się na zawale/.
Pozdrawiam i napisz jak to u Ciebie wygląda jak dostaniesz fakturę
Pozdrawiam i napisz jak to u Ciebie wygląda jak dostaniesz fakturę
-
- Użytkownik forum
zrobilem jak reszta:) zadzwonilem poprosilem pani dlugo sprawdzala poczym powiedziala ze mam z darmo i uaktywniła:)
no limit rules
no limit rules