O blueconnect z PTC ERA....

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Sławek'
Użytkownik forum

O blueconnect z PTC ERA....

Post autor: Sławek' »

Kilka dni temu napisałem na tym forum temat o treści problem z ograniczeniem prędkości w UMTS-HSDPA do 58kbit/s pomimo nie przekroczenia 2GB limitu. Po miesiącu zgłaszania reklamacji, problemów technicznych i itp. wyszła na jaw straszna prawda. Ludzie dziwili się dlaczego w 18tys. Obornikach koło Poznania jest dostęp do HSDPA, ja i inni abonenci BC też nie dowierzali ale był i działał.. do 16.01.2007, w dniu dzisiejszym wszystko stało się jasne, nadajnik nowej generacji z UMTS-HSDPA został zbudowany przez PTC dla swojego strategicznego klienta - pewnej firmy w Obornikach, my mieliśmy dostęp do UMTS-HSDPA od 10.2006 do 16.01.2007, w tym okresie chyba PTC zachwyciło, że zakłócamy pewnej firmie pracę urządzeń UMTS i przycięło nam transfer do 58kbit/s a dokładnie dwie anteny skierowane w centrum i pozostawiło sprawny nodeB skierowany w stronę pewnej firmy. Dzisiaj po miesiącu przerwy w działaniu pojechaliśmy na teren pewnej firmy sprawdzić z jaką prędkością tam działa HSDPA i działa w tej lokalizacji rewelacyjnie. Więc droga PTC okazała się zwykłym oszustem wmanipulowanym w jakieś dziwne układy. Jak mafia. Nam dzisiaj BOA powiedziało ,ze musimy czekać na wybudowanie następnej stacji nadawczej bo ta ( nowiutka, klikumiesięczna) nie wystarcza dla wszystkich ( wszyscy to my - 5-6 osób i pewna firma ). Precz z preczem.
Ostatnio zmieniony 2007-02-18, 18:56 przez Sławek', łącznie zmieniany 1 raz.
OPTION EX 7.2+EX converter,GTMAX1.8,NOKIA N95 z HSDPA
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: O blueconnect z PTC ERA....

Post autor: Jaco »

Aż wstyd się przyznać że jestem abonentem tej sieci.Jednakże stoie po waszej stronie.Również walczę z Erą o postawienie nadajnika w mojej lokalizacji.Na razie bez skutecznie chociaż dostałem dwa smsy.Ale o tym tutaj: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=4957&start=20
Sławek'
Użytkownik forum

Dzisiaj po 32 dniach od awarii PTC przysłała mi sms-a, że w podanej lokalizacji według nich jest wszystko w porządku i nie widzą porblemu, oczywiście po 5minutach od sms-a wszystko wróciło do normy, połączenie jest na poziomie 1Mbit/s. Takie rzeczy tylko w ERZE !!!
damis
Stały użytkownik forum

Post autor: damis »

Jaco pisze:Aż wstyd się przyznać że jestem abonentem tej sieci.Jednakże stoie po waszej stronie.Również walczę z Erą o postawienie nadajnika w mojej lokalizacji.Na razie bez skutecznie chociaż dostałem dwa smsy.
Nie w każdym przypadku zawinia operator.
A może po prostu okoliczni mieszkańcy nie zgadzają się na postawienie nadajnika w Twoim pobliżu. Sam byłem świadkiem postawienia masztu, bo udało się operatorowi uzyskać wszystkie pozwolenia administracyjne, po czym antena została zwinięta, bo protesty mieszkańców spowodowały cofnięcie tej decyzji. I tak ok 600 metrów ode mnie stoi ładny duży maszt, na którym nie ma żadnej anteny :(
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

damis pisze:A może po prostu okoliczni mieszkańcy nie zgadzają się na postawienie nadajnika w Twoim pobliżu.
Tego również doświadczyłem i sprawa się zakończyła że nie będzie i już.
Ale po co wysyłają takie bzdurne smsy.Napisałem maill i jak dotąd nie otrzymałem odpowiedzi.Napiszę jeszcze jednego i jakąś reklamację to szybciej zareagują.
Jak ty @damis wyobrażasz sobie to co opisał @Sławek'.masz wszystko ok i nagle koniec.Rozumiem że można mieć wszystko dla siebie ale nie do przesady.To tylko nadajnik z którego może potencjalnie korzystać więcej potencjalnych nowych klientów.A na kliencie powinno zależeć.
Sławek'
Użytkownik forum

:-( niestety długo nie działało... Po 24 godzinach powrót do 58kbit/s. Teraz mnie wkurzyli. Rezygnacja, kara 1200zł, modem na allegro i astalavista. :twisted: i tak wyjdę na swoje modem pewnie z 700zł przyniesie + 11 m-cy po 120zł =1320zł razem z modemem daje to jakieś 2000zł - kara 1200zł = zostaje mi 800zł, prawie na 2 lata neostardy...
Sławek'
Użytkownik forum

W dniu dzisiejszym po 3 dniowej przerwie w dostawie UMTS w tej lokalizacji ( przeprowadzono jakieś prace przy nodeB ) UMTS-HSDPA powrócił i rozwinął skrzydła... Przy dwóch kreskach zasięgu ( 40% sygnału i 14db ) prędkość uzyskana to 1.6mbit/s, mierzona na dsl.cz 1mbit/s, na numion.com 1.1mbit/s, pingi 650ms.

Oby tak dalej !
ODPOWIEDZ