Mówiłem jej właśnie o QOSie ale technik powiedział jej że coś takiego jak blokowanie prędkości internetu na kablu nie istnieje z tym modemem od nich... Technik stwierdził, że duża antena panelowa (podobno nawet dodał że taka wielkości obrazu- albo to już właścicielka sobie dopowiedziała) będzie najlepszym rozwiązaniem.
Czyli chyba poczekam i zobaczę co jej wspaniali technicy wymyślą, wyda kasy na anteny, a ja jej później pokaże, że to nie działa. Musi chyba dostać po portfelu żeby zobaczyć, że inaczej niż kablem tego nie ma co rozwiązywać
Powiększenie zasięgu- które rozwiązanie
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Powiększenie zasięgu- które rozwiązanie
No nic marny ten "fachowiec". Żeby było sprawiedliwie to router z podziałem pasma i QoS.Nikelajer pisze:że na pewno nie kabel bo to będzie niesprawiedliwe
Z WiFi to jak jedna osoba zapuści ściąganie to całe WiFi zabije chyba że wszystko będzie działało w N o prędkości 300Mbps (ale tu jest problem kompatybilności kart WiFi i routerów).
Generalnie powinno być tak zrobione żeby w każdym mieszkaniu było gniazdo ethernet i główny router z podziałem pasma.
Nie pomagam na PW!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Powiększenie zasięgu- które rozwiązanie
Dlatego ktos juz cos wyzej pisal o malutkim routerzeNikelajer pisze:ale technik powiedział jej że coś takiego jak blokowanie prędkości internetu na kablu nie istnieje z tym modemem od nich.

A ona zdaje sobie sprawe ze antena z duzym zyskiem mocno promieniuje? Zapytaj sie jej, czy aby na pewno chce mieszkac w centrum wiazkiNikelajer pisze:duża antena panelowa (podobno nawet dodał że taka wielkości obrazu- albo to już właścicielka sobie dopowiedziała)

Najzdrowsze jednak jest rozwiazanie z kabelkami.
Nie pomagam na PW.