Problem z routerem

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
siwy56782
Początkujący użytkownik forum

Problem z routerem

Post autor: siwy56782 »

Witam serdecznie :)

Zakupiłem router :) skonfigurowałem i internet u mnie czyli na komputerze stacjonarnym chodził bez problemu (łączył się sam automatycznie przy starcie systemy) jak i poprzez wifi.Jakiś czas później do routera został podłączony kabel który bezpośrednio jest podłączony pod laptopa ponieważ poprzez wifi słaby był zasięg a bezpośrednio podłączony zapewnia najlepszą jakość łącza.Parę dni później u siebie czyli na komputerze stacjonarnym zrobiłem formata :) wszystko ładnie fajnie elegancko po instalowałem czyli windowsa oraz sterowniki włączyłem komputer i internetu nie ma :( Doradzono mi bym zrobił reset routera i na nowo go skonfigurował.No cóż wziąłem się do roboty.Uruchomiłem przeglądarkę wpisałem nr IP by mieć dostęp do konfiguracji routera a tutaj nima... próbowałem raz drugi trzeci i nic pomimo że przed formatem systemu na komputerze stacjonarnym byłem adminem i mogłem dokonywać konfiguracji routera.Dziwnym trafem teraz admin jest na laptopie choć tak na prawdę nie wiem jakim cudem... więc dokonałem resetu routera ... skonfigurowałem na laptopie router i internet chodzi poprzez wifi oraz na laptopie a u mnie jak go nie było tak nie ma.Jak myślicie co może być problemem ?

Router to D'link 2640R
System na pc stacjonarnym Win XP a na lapku Win 7 :)
Internet neostrada
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Problem z routerem

Post autor: Jo_gurt »

Brak sterów karty sieciowej?
ODPOWIEDZ