internet bez rachunków

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
morg1989
Użytkownik forum

internet bez rachunków

Post autor: morg1989 »

Jak w temacie chce mieć internet bez rachunków. Zależy mi także na prędkości minimum 1 Mb/s, i moje pytanie co wybrać jaki internet oraz sprzęt do tego aby spełniało moje wymogi. Z góry dzięki za odpowiedzi.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: internet bez rachunków

Post autor: ja.michal »

Mój podpis kolego. Tam masz ofertę całą na kartę.

Co do minimum 1Mb/s to w sieciach komórkowych różnie bywa. Jak złapiesz EDGE to max koło 230kb/s, ale faktycznie pewnie 180kb/s.
W sieciach 3G (czy tam Playa 4G) to powinien być ten 1Mb/s bez problemu. U Playa na kartę jest przycięte do 1Mb/s i czasem wolniej chodzi, ale ogólnie się poprawili ostatnio.

Jeśli chodzi o sprzęt to pewnie Ci starczy Huawei E173. Ma download do 7.2 Mb/s i upload do 2.0 Mb/s. Oczywiście zależy od sieci ile faktycznie będzie. Dodatkowo ma złącze anteny zewnętrznej.
W Playu nowy modem z kartą sim i 1GB do wykorzystania ma być po 129zł jakoś na dniach. Dobra oferta bo taniej niż na allegro. W razie jakby Play nie działał, albo nie działał jak trzeba to można modemu oczywiście używać z innym operatorem. Nie powinno być simlocka, ale zdjęcie to też nie problem bo kodem będzie za darmo, albo jakieś grosze.

[ Dodano: 2011-04-12, 20:58 ]
Aaa. Zobacz jakie sieci mają 3G u Ciebie w ogóle.
Co do E173 z Playa to w wersji od nich jest 3G na 900/2100MHz. Dokładniej to model E173u-2. Z innych sieci mają tylko na 2100MHz.
ODPOWIEDZ