Jedno łącze radiowe dwa adresy ip??

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
sake_kl
Początkujący użytkownik forum

Jedno łącze radiowe dwa adresy ip??

Post autor: sake_kl »

Witam wszystkich.
Sprawa wygląda w ten sposób, że posiadam internet radiowy który posiada chyba dwa łącza. Wnioskuje tak ponieważ na stronie z torentami mam inny adres ip niż na innej stronie www. I teraz główny problem polega na tym, że strony www strasznie się mulą niekiedy trzeba kliknąć 15 razy żeby się google załadowało gdzie w tym samym czasie na utorencie ściąga się 150 KB/s.
I teraz mam takie pytanie czy da się ustawić tak aby korzystać tylko z tego szybszego łącza(chodzi o strony www)??

Ps. Gdy ściągam coś ze strony www przez przeglądarkę transfer jest rzędu ok 10 KB/s gdzie w tym samym czasie włączę ściąganie przez FlashGet i ściąga ponad 100 KB/s.
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Jedno łącze radiowe dwa adresy ip??

Post autor: key »

Daj tekstowe wyniki <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=111136#111136" target="_blank">- IPCONFIG -</a> z /all.
Nie pomagam na PW.
alias
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: alias »

Skoro w tym samym czasie zabijasz swoje łącze ściąganiem i wysyłaniem plików za pomocą P2P to jakim prawem strony mają ci się dobrze otwierać? Odinstaluj programy typu P2P i dopiero wtedy sprawdzaj jak otwierają się strony.
sake_kl
Początkujący użytkownik forum

Post autor: sake_kl »

key pisze:Daj tekstowe wyniki - IPCONFIG - z /all.
Ta komenda wyświetla tylko ustawienia sieciówki, a ja mam i tak przed głównym gniazdem ruter z ustawinym dhcp.
alias pisze:Skoro w tym samym czasie zabijasz swoje łącze ściąganiem i wysyłaniem plików za pomocą P2P to jakim prawem strony mają ci się dobrze otwierać? Odinstaluj programy typu P2P i dopiero wtedy sprawdzaj jak otwierają się strony.
Chodzi o to, że strony się zamulają nie zależnie czy działa P2P czy nie działa. I dla czego gdy sprawdzam moje ip na jakiejś stronie www to na dwóch różnych stronach w tym samym czasie pokazuje mi inne ip zewnętrzne??
Awatar użytkownika
joujoujou
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: joujoujou »

sake_kl pisze:na dwóch różnych stronach w tym samym czasie pokazuje mi inne ip zewnętrzne??
Może ISP puszcza Cię przez proxy? :idea:
Pozdrawiam.

www.joujoujou.com
Maciek764
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Maciek764 »

Jak jesteś ciekawy świata to wrzuć te IP w http://www.db.ripe.net/whois i zobacz co wyjdzie.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

Pewnie ISP puszcza ruch z definicji asymetryczny (czyli główne WWW) przez DSL, a torrenty i tym podobne przez łacze symetryczne.
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: key »

sake_kl pisze:Ta komenda wyświetla tylko ustawienia sieciówki, a ja mam i tak przed głównym gniazdem ruter z ustawinym dhcp.
Wyobraz sobie ze wiem co robi ta komenda.

Jesli chcesz zebym Ci pomogl, to pozwol ze zrobimy to w sposob systematyczny, eliminujac mozliwe bledy w kolejnosci prawdopodobienstwa. A jak uwazasz ze umiesz lepiej to rob sam.
Nie pomagam na PW.
ODPOWIEDZ