Problem z Emem Surf

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
angela

Problem z Emem Surf

Post autor: angela »

Witam wszystkich.
Mam problem z modemem Emem Surf Siemensa. Uzywam go z karta Plusa. Juz wieszalam psy na sieci, ze nie poinformowali mnie o słabym zasiegu, bo ciagle polaczenia byly zrywane, zawieszal sie, no kosmos - nie moglam najprostszej strony otworzyc.
Jak sie zawiesil jedyny sposob to byl restart kompa - nie daj bosz wyciagnac wtyczke z gniazda usb bo wtedy pomagal juz tylko twardy reset bo wszystko sie wieszalo.

Ostatnio podczas podlaczania go pod usb dobił mi płyte glowna, znaczy kondensatory wyskoczyly.

Mam juz nowa plyte, czystego windowsa. Przez okres przejsciowy korzystalam z innego komputera. I tutaj niespodzianka. Modem na drugim komputerze dziala bez zarzutu, nie wiesza sie, nie zrywa połaczen, pozwala normalnie korzystac z internetu.

Po podlaczeniu go do mojego komputera dzieje sie to co wczesniej - nie jestem w stanie utrzymac polaczenia dluzej niz 2-3 minuty.

Tutaj pytanie: czym moze byc spowodowane, ze na jednym kompie modem dziala normalnie, a na innym sie wiesza???
Czy to kwestia zasilacza, płyty głownej? Pomocy, bo zupelnie nie mam pomysłów...
ODPOWIEDZ