problem linksys WAG200G

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Jaro120
Początkujący użytkownik forum

problem linksys WAG200G

Post autor: Jaro120 »

Witam, mam problem z routerem wifi linksys wag200g, a mianowicie, mam neostradę, a router mam od roku, ponieważ prócz stacjonarego kompa w domu, mam jeszcze 2 lapki, cały rok bez problemu router działał, ale od tygodnia, ma problemy z połączeniem się z internetem, tzn. na początku zajmowało mu to pare sek. a od tygodnia musiałem czekać na połączenie z internetem ok. pół godziny, a od 2 dni nie łączy się wcale :/ a wygląda to tak: dioda dsl miga, na chwile świeci ale znowu gaśnie i później znowu to samo, dioda internet nie miga ani nie świeci, a żeby był dostęp do internetu obie diody muszą świecić ciągłym światłem, ustawienia mam chyba dobre, z tego co widzę to chyba jest problem z synchronizacją, bo po podłączeniu się przez wifi mam "brak dostępu do internetu" macie pomysł co z tym zrobić? czy router do wymiany?(oby nie, kosztował mnie 2 stówy :/)

P.S.
zapomniałem dodać, że sprawdziłem to, podłączyłem modem z tp zxdsl 852 i połączył się bez problemów, więc z ciekawości kabel przełączyłem do linksysa i linksys załapał i połączył się z siecią, ale jak odłączyłem go od prądu i na następny dzień podłączyłem to 4 godziny szukania wiatru w polu, nie połączył się więc znowu to samo, przełączyłem kabel na modem tp, połączył się a potem znowu do linksysa i o dziwo po 3 minutach się połączył.... dziwne, teraz już nie mam pojęcia co robić :/
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: problem linksys WAG200G

Post autor: wojteks »

Jaro120 pisze:odłączyłem modem z tp zxdsl 852 i połączył się bez problemów, więc z ciekawości kabel przełączyłem do linksysa i linksys załapał i połączył się z siecią,
Podaj parametry adsl z linksysa (zakładka Status/DSL).
Może popsuła sie linia telefoniczna i modem jeszcze się łączy a Linksys już nie?
Nie pomagam na PW!
Jaro120

Obrazek

zrobiłem screena jak to wygląda jak nie chce się połączyć.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Jaro120 pisze:zrobiłem screena jak to wygląda jak nie chce się połączyć.
Zrób jak jest połączony.
Nie pomagam na PW!
Jaro120

Obrazek

ciężko go było zmusić, ale po podłączeniu modemu tp i póżniej przełączeniu kabla dał się namówić :)
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Sprawdź jak będzie przestawiając w "Basic Setup" "DSL Modulation" na "g.dmt" może będzie się szybciej łączył.
Nie pomagam na PW!
Jaro120

przestawiłem i połączył, pozwól, że zostawie go na kilka godzin wyłączonego, żeby sprawdzić czy coś to dało, bo z reguły jak już raz załapie to potem nie ma problemu, dopiero kilku godzinna przerwa robi takie problemy.
ODPOWIEDZ