[UMOWA] Era Blueconnect sprzedaż modemu a umowa która trwa.

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
luka89
Początkujący użytkownik forum

[UMOWA] Era Blueconnect sprzedaż modemu a umowa która trwa.

Post autor: luka89 »

Witam jeżeli zły dział to proszę przenieść. Mam pytanie czy mogę sprzedać umowe gdy jeszcze ona trwa? Problemy mam z modemem od nich od xx msc Huawei e122 modem wymienialem tysiące razy aż w końcu kupiłem z allegro i jest mi niepotrzebny od nich bo i tak wolno działa a dostalem nowy wlasnie. Chcialbym go sprzedać z gwarancją. Czy mogę zrobić taki czyn? Jeżeli jeszcze mam z nimi umowe? Pozdrrawiam
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: [UMOWA] Era Blueconnect sprzedaż modemu a umowa która trwa.

Post autor: ja.michal »

Chcesz sprzedać sam modem czy modem z umową?
Sam modem możesz sprzedać. Tylko jakiś paragon czy kopię dokumentu zakupu z IMEI wypadałoby dać kupującemu, aby miał gwarancję nadal.
Jeśli chodzi o umowę czyli usługę to możesz zrobić cesję. Druga osoba przejmuje Twoją umowę. Jest jakaś opłata (chyba 30zł) za zrobienie cesji.

Modem i umowa niby razem kupione, ale to dwie, oddzielne sprawy.
luka89
Początkujący użytkownik forum

Post autor: luka89 »

No tak myslalem ze dwie inne bo piszą że jeżeli modem nie działa to i tak usługa jest działająca ponieważ sama karta SIM działa dobrze. Chodziło mi wlasnie o sprzedaż z gwarancją :) A Umowe zostawie sobie : )
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

To nie ma problemu. Jakiś tylko dowód zakupu dobrze dać, żeby gwarancja była uznawana.
ODPOWIEDZ