Modem ZTE MF 112, przesiadka z sieci "3" na Play
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Modem ZTE MF 112, przesiadka z sieci "3" na Play
Witam
Jakiś czas temu kupiłem modem zte mf 112 w sieci 3. spisywał się bardzo dobrze. Po przyjeździe do Polski zdjąłem z niego silmlocka, aby korzystać z niego w sieci Play, lecz niestety nie wiem jak się do tego korzystania zabrać. Po włożeniu modemu do usb automatycznie odpala się program sieci 3 i pokazuje pełny zasięg Play'a i na tym koniec, nie da rady się połączyć.
Kompletnie się na tym nie znam i bardzo prosze o pomoc, aby ktoś mi to wyjasnił jak 5-cio letniemu dziecku, jak się do tego zabrać.
Dzięki.
Jakiś czas temu kupiłem modem zte mf 112 w sieci 3. spisywał się bardzo dobrze. Po przyjeździe do Polski zdjąłem z niego silmlocka, aby korzystać z niego w sieci Play, lecz niestety nie wiem jak się do tego korzystania zabrać. Po włożeniu modemu do usb automatycznie odpala się program sieci 3 i pokazuje pełny zasięg Play'a i na tym koniec, nie da rady się połączyć.
Kompletnie się na tym nie znam i bardzo prosze o pomoc, aby ktoś mi to wyjasnił jak 5-cio letniemu dziecku, jak się do tego zabrać.
Dzięki.
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Modem ZTE MF 112, przesiadka z sieci "3" na Play
Wyłącz program "3" i użyj <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a>
Nie pomagam na PW!
-
- Mistrz bezprzewodowy
Nie da rady się połączyć bo program z 3 ma APN 3internet, a APN dla Play to internet. Możesz to zmienić w ustawieniach.
- valdens
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Chyba będziesz musiał zmienić ten "trójkowy" program na JoinAir.
-
Zainstalowałem wcześniej join air, ale nie wiedziałem o co w tym chodzi i były jakieś dziwne sieci do wyboru, ale nie było playa) po deinstalce join air jak podłączam modem to nawet w programie 3ki nie moze znaleźć sieci.
Usuwałem już modem, resetowałem ustawienia i dalej to samo. Przestalo go pokazywać w Moj kmoputer jako jako samą >>trójkę<< i dysk wymienny też zniknął.
O co tu kaman?
Usuwałem już modem, resetowałem ustawienia i dalej to samo. Przestalo go pokazywać w Moj kmoputer jako jako samą >>trójkę<< i dysk wymienny też zniknął.
O co tu kaman?
Ostatnio zmieniony 2011-04-23, 18:48 przez jaszczomp, łącznie zmieniany 1 raz.
- valdens
Teraz mogą być komplikacje... Wrzuć znów to JoinAir i tam ustaw własną konfigurację w opcjach tak, jak trzeba, a nie wybieraj z listy gotowych.
-
Kod: Zaznacz cały
Po przyjeździe do Polski zdjąłem z niego silmlocka, aby korzystać z niego w sieci Play, lecz niestety nie wiem jak się do tego korzystania zabrać. Po włożeniu modemu do usb automatycznie odpala się program sieci 3 i pokazuje pełny zasięg Play'a i na tym koniec, nie da rady się połączyć.
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p ... ht=#304539
-
Tia, to była pierwsza rzecz jakiej próbowałem, tylko coś w ustawieniach musiałem poje.. ,
Po prostu tego nie ogarniam, dla tego napisałem żeby ktoś mi to wytłumaczył jak pięcioletniemu dziecku...
Poza tym po instalacji join air komputer nie widzi modemu (a jeżeli już to w Menadżerze urządzeń jest tylko z wykrzyknikiem), nawet jako dysk u wymiennego.
Po prostu tego nie ogarniam, dla tego napisałem żeby ktoś mi to wytłumaczył jak pięcioletniemu dziecku...
Poza tym po instalacji join air komputer nie widzi modemu (a jeżeli już to w Menadżerze urządzeń jest tylko z wykrzyknikiem), nawet jako dysk u wymiennego.
Re: Modem ZTE MF 112, przesiadka z sieci "3" na Pl
Tu jest solucja http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2051049.html (trzeci od góry post uzytkownika arnoldziq). Co prawda dotyczy ona Orange Free, jednak ustawienia Play róznią się tylko brakiem loginu i hasła. Jak widać trzeba utworzyć w 3Connect nowe połączenie a potem nowy profil i ustawić go jako aktywny. Można też ustawić automatyczne łączenie z chwilą uruchomienia 3Connect.jaszczomp pisze:Witam
Jakiś czas temu kupiłem modem zte mf 112 w sieci 3. spisywał się bardzo dobrze. Po przyjeździe do Polski zdjąłem z niego silmlocka, aby korzystać z niego w sieci Play, lecz niestety nie wiem jak się do tego korzystania zabrać.
PS
W Play warto zwiększyć sobie prędkość do 4Mb/s. Mając Play Online na Kartę trzeba najpierw przejść na Nowy Play Online na Kartę a potem kupić za 10 zł zwiększenie prędkości do 4Mb/s. Nie wiem jak to wygląda w abonamentowym Play Online.