www.optimizer.iplus.pl czemu to działa inaczej?

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kisiel291
Stały użytkownik forum

www.optimizer.iplus.pl czemu to działa inaczej?

Post autor: kisiel291 »

Witam,
z wielką pompą ogłoszono na stronach iplusa o uruchomieniu usługi zmiejszania objętości danych... ale jak wiadomo to Polska, więc usługa działa troszkę inaczej, czyli nie działa. BRAWO, do tego są duże problemy z normalną usługą bo serwery sie wysypują, WIELKIE BRAWA dla osłów z polkomtela :(
E160 Play
neo2006a
Początkujący użytkownik forum

Re: www.optimizer.iplus.pl czemu to działa inaczej?

Post autor: neo2006a »

Własnie! Przez to ich "cudo" mam same problemy z wczytywaniem witryn. Nie mówie już o tym że gryzie sie z Traffic Compressorem......
Ufo atakuje
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Ufo atakuje »

To chyba przez to te wszystkie błędy i mulenie sieci...

PS. @kisiel291 napisałeś w niewłaściwym dziale.
Awatar użytkownika
crow6
Stały użytkownik forum

Post autor: crow6 »

Serwery rzeczywiscie sie wysypuja. U mnie tekst i programy ciagnie jak nalezy ale jak dochodzi do obrazkow to muuuuuli beznadziejnie. I nie wazne, ze zabronilem kompresowac obrazkow bo i tak jest paskudnie :/
A co do TC to jest taka sprawa, ze ten ich "optimizer" (cudzyslow jak najbardziej celowy) "kompresuje" obrazki tylko z podsieci iPlusa, a TC to proxy (serwer gdzies w niemczech chyba jest). Wiec albo uzywamy zabawki od operatora albo TC itp (ja juz wybralem ]:-> )...
Aha - jak chcecie wejsc do tego panelu (to chyba najlepiej im wyszlo :D) to wylaczcie wszystkie TC i inne proxy bo wyswietli sie tylko jakas glupia stronka :/
WIELKIE BRAWA dla osłów z polkomtela
Hmmm
Najpierw ich "menager", a teraz kompresja... Jak tak dalej pojdzie to niedlugo siec w ogole bedzie bezuzyteczna, a uzytkownicy stana sie mistrzami w omijaniu ich "udogodnien" :(
Gott ist ein Popstar ]:->
neo2006a
Początkujący użytkownik forum

Post autor: neo2006a »

Jest czwartek wieczór i chyba wyłączyli ten "anty-optimizer". Net zaczął chodzic normalnie. I niech tak zostanie.
wiciu
Użytkownik forum

Dno!

Post autor: wiciu »

Autorzy Optimizera sprawiają wrażenie jakby nie wiedzieli o istnieniu innej przeglądarki niż IE. Piszą "wpisać w przeglądarce internetowej adres www.optimizer.iplus.pl". Okazuje się, że chodzi tylko i wyłącznie o IE ale o tym ani słowa. Efekt? Użytkownicy FF, Opery mogą czekać w nieskończoność aby uzyskać ekran jak w opisie strony. Totalna ignorancja, dno i kompromitacja!
Awatar użytkownika
Tomekłódź
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: Tomekłódź »

Zaraz zaraz ale wczoraj mi działał ten panel użytkownika w FF normalnie a dzisiaj już nie. Nawet jakość obrazków się zmieniła jak zmieniłem.
Motorola V980 iPlus ~ 45kB/s :)
wiciu
Użytkownik forum

Post autor: wiciu »

No nie wiem, sprawdziłem na IE - zawołał o AciveX więc uznałem że wszystko jasne i się wycofałem. Po poprzednich komentarzach nawet nie chce mi się tego sprawdzać.
kisiel291
Stały użytkownik forum

Post autor: kisiel291 »

wprowadzasz w błąd na FF też chodzi na jornadzie i netfroncie też... tylko gość który wymyślił ten badziew już nie pracuje w plusie, wiec na podobny optimizer przyjdzie nam poczekać do zmiany operatora ;)

A tak przy okazji to co za kretyn wymyślił że wydajny będzie serwer aplikacji oparty na javie. Ja wiem że teraz są superkomputery megateraflopa i cuda wianki ale niestety co sie sprawdza w skali mikro nie poleci wskali makro. Wystarczyło przestestować JBoss 'a z milonem wirtualnych użytkowników podłączonych do umts no i 5 milonów po GPRS/EDGE, co za <font color="#FF00BB"><b>»»nie obrażamy innych!!!««</b></font> wymyślił że java obsłuży tyle strumieni danych w rosądnym czasie? Widać że mamy odpływ mózgów na zmywak w angli.
E160 Play
Awatar użytkownika
crow6
Stały użytkownik forum

Post autor: crow6 »

A tak przy okazji to co za kretyn wymyślił że wydajny będzie serwer aplikacji oparty na javie.
Niestety w Polsce takich kretynow nie brakuje (zwlaszcza tych probujacych "dogonic" zachod :[ ). Przejrzyj oferty pracy dla programistow - co druga to "programista JAVA" :/
Niedlugo zaczna pewnie w tym "czyms" nawet gry pisac (JQuake :D)...
Miejmy nadzieje, ze niedlugo przejdzie "im" ta fascynacja zasobozerna machina bo jak nie to za ja kilka lat bez komputerow kwantowych nie bedzie mozna nawet w pasjansa pograc...

A co do lacza to rzeczywiscie smiga duzo lepiej :)
Mam nadzieje, ze nie przyjdzie im do glowy aby znowu eksperymentowac na uzytkownikach iPlusa...

BTW: skad Ci z Plusa biora informatykow??? Bo jak dotad to wiekszosc ich "dziel" z ktorymi mialem okazje sie zapoznac to totalne niewypaly :/
Gott ist ein Popstar ]:->
Awatar użytkownika
ra-v
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: ra-v »

Robię największy odkop w historii, ale w sumie tylko ten temat znalazłem na Google.

Czy aktualnie optimizer działa jako optimizer, czy jako zwykły APN? Bo połączyłem się dla testów przez optimizera, ale pod http://www.optimizer.iplus.pl/ nie widzę takiej konfiguracji jak kiedyś.
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
Awatar użytkownika
Andrzejz78
Guru bezprzewodowy

Post autor: Andrzejz78 »

ra-v pisze:jako optimizer, czy jako zwykły APN
chyba jako zwykły APN bo kiedyś były widoczne różnice w obrazkach na stronach a teraz przynajmniej ja nie zauważyłem różnicy
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

ra-v, musi być odpowiedni APN - optimizer (login i hasło zostaw puste). Dopiero po takiej konfiguracji powinieneś móc wejść na www.optimizer.iplus.pl
Awatar użytkownika
Andrzejz78
Guru bezprzewodowy

Post autor: Andrzejz78 »

ja.michal pisze:musi być odpowiedni APN - optimizer (login i hasło zostaw puste). Dopiero po takiej konfiguracji powinieneś móc wejść na www.optimizer.iplus.pl
To już chyba nie działa Przed chwilą sprawdziłem i nic
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Musisz w takim razie zadzwonić do Plusa i się dowiedzieć co i jak.
ODPOWIEDZ