witam wszystkich
mam problem z wi-fi polega on na tym :
otóż mam internet radiowy i był on podłączony do komputera stacjonarnego ale komp padł i zakupiłem laptopa.wszystko ok wyszukałem siec z jakiej nadaje mój dostawca netu i zalogowałem się i internet działa tylko jest problem z zasięgiem .Słaby jest sygnał jaki odbiera laptop przez wbudowaną kartę i łapie tylko w kilku miejscach w domu
(do nadajnika jakieś 50 metrów).
a wiec udałem się do sklepu w celu zakupu rutera i kupiłem taki BELKIN F5D8236-4 v3 na dwie anteny .
sprzedawca powiedział ze jedna antena wyszuka sygnał radiowy z internetu a druga roześle go po domy i będzie ok.
ale nie wiem jak jak go skonfigurować i nie wie czy czy ten ruter to potrafi proszę o pomoc
konfiguracja rutera Belkin
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: konfiguracja rutera Belkin
Jakim kablem? Wstaw prosze zdjecia.krzych.c4 pisze:i był on podłączony do komputera stacjonarnego
Ten sprzedawca powinien sprzedawac kartofle a nie sprzet komputerowy.krzych.c4 pisze:sprzedawca powiedział ze jedna antena wyszuka sygnał radiowy z internetu a druga roześle go po domy i będzie ok.
Nie pomagam na PW.
-
- Początkujący użytkownik forum
chodzi mi o to by odbierać sygnał nadawany drogą radiową i rozsyłąć po domy najlepiej jednym urządzeniem
( ten ruter mogę oddać) tylko co kupić tylko niedrogo
laptop połączony bezprzewodowo z nadajnikiem dostawcy(około 50metrów) słaby sygnał
( ten ruter mogę oddać) tylko co kupić tylko niedrogo
laptop połączony bezprzewodowo z nadajnikiem dostawcy(około 50metrów) słaby sygnał
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Wyobraz sobie ze wiem o co Ci chodzi. Jest pare mozliwosc jak zakonczyc link: mozesz odpowiedziec na pytanie powyzej?krzych.c4 pisze:chodzi mi o to
Nie pomagam na PW.