Internet na HTC wildfire przez Wi-Fi w laptopie

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
HaveOrBe
Początkujący użytkownik forum

Internet na HTC wildfire przez Wi-Fi w laptopie

Post autor: HaveOrBe »

Tak jak w temacie. Chcę się podłączyć do Internetu na HTC Wildfire przez laptopa(Win 7). Czy jest to możliwe, jeśli tak to w jaki sposób?
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Internet na HTC wildfire przez Wi-Fi w laptopie

Post autor: key »

<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7194" target="_blank">»ICS«</a>
Nie pomagam na PW.
toshibal300

Post autor: toshibal300 »

jeżeli masz viste, to łączysz się normalnie w kompie tak, żebyś miał internet. Potem wchodzisz w połącz z... I tworzysz nowe połązenie. Wybierasz ad-hoc. Tamn wpisujesz nazwe sieci i klucz, potem bierzesz dalej i klikasz "udostępnij połączenie internetowe" (jeśli to się nie wyświetli, to znaczy, że musisz pare minut posiedzieć na necie, żeby windows załapał że masz połączenie; jak nie to robić nowe połączenie ad-hoc od nowa; jak nie to nie masz połączenia internetowego w kompie), wybierasz połączenie które daje neta i bierzesz dalej. Gotowe. Mam nadzieje, że pomogłem.
...Tak to leciało!...
Huawei E1750; Edimax EW-7711USn; Tp-Link TL-WN422G; D-link DIR-300; ZTE ZXDSL852; SIEMENS A100; Nokia E90; Nokia E52; Nokia 5130
Internet: BlueConnect; Netia 8Mb/s; iPlus
HaveOrBe

Niestety telefon nie widzi sieci gdy ją założę, a to windows 7 tak jak już napisałem. Gdy z telefonu spróbuję założyć sieć też jest ona nierozpoznawalna, ale routery sąsiadów już widzę.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

Android nie widzi sieci adhoc, przynajmniej bez modyfikacji.
Windows 7 przynajmniej na niektórych kartach wifi ma możliwość pracy w trybie softAP, na taki tryb android daje się nabrać. W tej chwili przepisu jak to zrobić niestety nie napiszę.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
HaveOrBe

Program conectify rozwiązał problem. Dziękuję za pomoc i sugestię odnośnie soft ap
ODPOWIEDZ