Internet z playa
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Internet z playa
witam dostałem od siostry internet z play. Zainstalowalem go na laptopie i na stacjonaarym lecz dziala tylko na laptopie. Probowalem przestawiac komputer tak aby internet dobrze odbieral ale to nic nie pomaga. znacie jakies medody jak to naprawic?
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Internet z playa
Opisz dokładniej, poczytaj o <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7194" target="_blank">»ICS«</a>Bartikon pisze:Zainstalowalem go na laptopie i na stacjonaarym lecz dziala tylko na laptopie.
Nie pomagam na PW!
-
mozesz napisac na moje gg?13416615
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Po to jest forum, aby na forum pomagać.Bartikon pisze:mozesz napisac na moje gg?13416615
Przy okazji inni skorzystają.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
dobra opisze to lepiej.
Moja siostra porzyczyla mi modem z playa dokladnie huawei e173. Chcialem internet miec na komputerze stacjonarnym lecz działa tylko na laptopie. Wszystko zainstalowane jest tak samo, próbowalem przenosi komputer w różne miejsca, ale efekt jest taki sam. prędkości internetu na stacjonarnym dochodzi do 10-15 kb/s i internetu nie ma a do tego ciągle prędkoś maleje do 0 kb/s. na laptopie co prawda prędkoś 1mb/s nie powala ale wszystko działa sprawnie i dobrze. Czy wiecie jak zrobi abym miał internet na komputerze stacjonarnym?
Moja siostra porzyczyla mi modem z playa dokladnie huawei e173. Chcialem internet miec na komputerze stacjonarnym lecz działa tylko na laptopie. Wszystko zainstalowane jest tak samo, próbowalem przenosi komputer w różne miejsca, ale efekt jest taki sam. prędkości internetu na stacjonarnym dochodzi do 10-15 kb/s i internetu nie ma a do tego ciągle prędkoś maleje do 0 kb/s. na laptopie co prawda prędkoś 1mb/s nie powala ale wszystko działa sprawnie i dobrze. Czy wiecie jak zrobi abym miał internet na komputerze stacjonarnym?
- wojteks
- *** Administrator ***
Użyj przedłużacza USB i przyczep modem gdzieś nad biurkiem na próbę bo pewnie teraz jest wetknięty gdzieś w obudowę.Bartikon pisze:róbowalem przenosi komputer w różne miejsca, ale efekt jest taki sam. prędkości internetu na stacjonarnym dochodzi do 10-15 kb/s
Nie pomagam na PW!
-
jest to samo. znalazlem antente w opakowaniu od cyfrowego polsatu czy jak bym ja zamontowal to dla play tez by lepiej działało? dokładnie antena AK PM/uni Pasmo:800-900 Mhz, Zysk:5 dBi, WFS: <1,5, Impedancja: 50 Ohm, Kabel: RG-174-3m
- wojteks
- *** Administrator ***
Jeżeli masz zasięg Play UMTS 900MHz to będzie działała.Bartikon pisze:znalazlem antente w opakowaniu od cyfrowego polsatu czy jak bym ja zamontowal to dla play tez by lepiej działało?
Nie pomagam na PW!
-
ale jak z tym internetem? teraz juz mam swoj modem z cyfrowego polsatu i nadal jest tak samo. Przy jednym biurku mam laptopa i komputer i wszystko ładnie odbiera z laptopa natomiast z komputera nie/ Jest taki sam problm jak wcześniej, a mianowicie prędkośc wacha się pomiedzy 0-10kb/s a internetu nie ma.