problem z iplusem, nie wyszukuje modemu

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Luksus35
Początkujący użytkownik forum

problem z iplusem, nie wyszukuje modemu

Post autor: Luksus35 »

Witam,
Mam modem huawei od ponad roku. Wszystko działało normalnie póki aplikacja iplus nie zaproponowała mi żebym ją zaktualizował. I po aktualizacji iplus, przestał odnajdywać modem
i gdy klikam połącz wyskakuje mi komunikat ''Proszę podłączyć modem''
Wiecie co może być przyczyną? Prosiłbym o dokładne wytłumaczenie jak to można naprawić bo jestem nie kumaty w tych sprawach.

Z góry dziekuję
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: problem z iplusem, nie wyszukuje modemu

Post autor: zDaleKi »

Luksus35 pisze:Wszystko działało normalnie póki aplikacja iplus nie zaproponowała mi żebym ją zaktualizował. I po aktualizacji iplus, przestał odnajdywać modem
Ja ostatnio miałem taki problem. Po przesiadce o ile dobrze pamiętam z wersji 2.1 na 2.2 było tak.
Na 2.1 nie chciał się łączyć wcale. A na 2.2 łączył się i po sekundzie rozłączał.
PO instalacji <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a> połączenie jest stabilne i działa poprawnie. Do dziś nie wiem co było z tą aplikacją od iPlusa :(
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Luksus35

No niestety nadal tak samo :( zrobiłem wszystko jak na instrukcji ale <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> nie mogę wybrać mojego modemu w ustawieniach a, komp go normalnie wczytuje tylko pisze komunikat że potrzebuje pliku o nazwie ewusbmdm.sys z folderu Huawei ale tam takiego nie ma.
Da rade coś z tym zrobić?
Awatar użytkownika
Pijo
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Pijo »

Spróbuj doinstalować te sterowniki: http://dl.dropbox.com/u/9521484/modemy/ ... .12.00.rar

Ogólnie najlepszym rozwiązaniem byłoby pozbycie się tego Iplus Menedżera i zainstalowanie menedżera połączeń od Huawei - Mobile Partnera.
adacomp

Post autor: adacomp »

Pijo pisze:Spróbuj doinstalować te sterowniki: http://dl.dropbox.com/u/9521484/modemy/ ... .12.00.rar

Ogólnie najlepszym rozwiązaniem byłoby pozbycie się tego Iplus Menedżera i zainstalowanie menedżera połączeń od Huawei - Mobile Partnera.
Popieram przedmówcę i sam tak to stosuję.
Używam iPlusa na modemie E173u-2 od PLAY i nawet nic nie musiałem zmieniać w ustawieniach bo widocznie PLAY , PLUS i ORANGE stosuję te same komendy do inicjalizacji połączenia :)
Luksus35

Zainstalowałem Mobile partnera, wpisuje kod pin i słyszę charakterystyczne pikanie (Czyli że dobrze) tylko że jak klikam żeby się połączyć pisze mi "konfiguracja domyślna nie istnieje" :(
Próbowałem też z orange, ale tam modemu nie odnajduje.
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

Luksus35 zrób nowy profil. Login hasło puste, numer *99#. Nazwij i po kłopocie.
ODPOWIEDZ