problem z iplusem, nie wyszukuje modemu
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
problem z iplusem, nie wyszukuje modemu
Witam,
Mam modem huawei od ponad roku. Wszystko działało normalnie póki aplikacja iplus nie zaproponowała mi żebym ją zaktualizował. I po aktualizacji iplus, przestał odnajdywać modem
i gdy klikam połącz wyskakuje mi komunikat ''Proszę podłączyć modem''
Wiecie co może być przyczyną? Prosiłbym o dokładne wytłumaczenie jak to można naprawić bo jestem nie kumaty w tych sprawach.
Z góry dziekuję
Mam modem huawei od ponad roku. Wszystko działało normalnie póki aplikacja iplus nie zaproponowała mi żebym ją zaktualizował. I po aktualizacji iplus, przestał odnajdywać modem
i gdy klikam połącz wyskakuje mi komunikat ''Proszę podłączyć modem''
Wiecie co może być przyczyną? Prosiłbym o dokładne wytłumaczenie jak to można naprawić bo jestem nie kumaty w tych sprawach.
Z góry dziekuję
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: problem z iplusem, nie wyszukuje modemu
Ja ostatnio miałem taki problem. Po przesiadce o ile dobrze pamiętam z wersji 2.1 na 2.2 było tak.Luksus35 pisze:Wszystko działało normalnie póki aplikacja iplus nie zaproponowała mi żebym ją zaktualizował. I po aktualizacji iplus, przestał odnajdywać modem
Na 2.1 nie chciał się łączyć wcale. A na 2.2 łączył się i po sekundzie rozłączał.
PO instalacji <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a> połączenie jest stabilne i działa poprawnie. Do dziś nie wiem co było z tą aplikacją od iPlusa

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
No niestety nadal tak samo
zrobiłem wszystko jak na instrukcji ale <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> nie mogę wybrać mojego modemu w ustawieniach a, komp go normalnie wczytuje tylko pisze komunikat że potrzebuje pliku o nazwie ewusbmdm.sys z folderu Huawei ale tam takiego nie ma.
Da rade coś z tym zrobić?

Da rade coś z tym zrobić?
- Pijo
- Stary wyga bezprzewodowy
Spróbuj doinstalować te sterowniki: http://dl.dropbox.com/u/9521484/modemy/ ... .12.00.rar
Ogólnie najlepszym rozwiązaniem byłoby pozbycie się tego Iplus Menedżera i zainstalowanie menedżera połączeń od Huawei - Mobile Partnera.
Ogólnie najlepszym rozwiązaniem byłoby pozbycie się tego Iplus Menedżera i zainstalowanie menedżera połączeń od Huawei - Mobile Partnera.
-
Popieram przedmówcę i sam tak to stosuję.Pijo pisze:Spróbuj doinstalować te sterowniki: http://dl.dropbox.com/u/9521484/modemy/ ... .12.00.rar
Używam iPlusa na modemie E173u-2 od PLAY i nawet nic nie musiałem zmieniać w ustawieniach bo widocznie PLAY , PLUS i ORANGE stosuję te same komendy do inicjalizacji połączenia

-
Zainstalowałem Mobile partnera, wpisuje kod pin i słyszę charakterystyczne pikanie (Czyli że dobrze) tylko że jak klikam żeby się połączyć pisze mi "konfiguracja domyślna nie istnieje"
Próbowałem też z orange, ale tam modemu nie odnajduje.

Próbowałem też z orange, ale tam modemu nie odnajduje.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Luksus35 zrób nowy profil. Login hasło puste, numer *99#. Nazwij i po kłopocie.