Urwany kabel w ATK10:/ gdzie go przylutowac???

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
pawelch
Początkujący użytkownik forum

Urwany kabel w ATK10:/ gdzie go przylutowac???

Post autor: pawelch »

Witam.
Przy montazu anteny ATK10 urwal mi sie kabel od anteny do modemu:/ Nie jestem w 100% pewien gdzie go przylutowac. Czy mam przylutowac na srodku tego nieizolowanego drutu (żółta strzalka) czy tez przy ktores ze srobek(czerwona) ktore mocuja petle??? Z gory dzieki za pomoc bo ja jestem zielony calkiem w tych sprawach:/
Obrazek
pawelch

Re: Urwany kabel w ATK10:/ gdzie go przylutowac???

Heh... Sam sobie odpowiem na tego posta bo wlasnie sie doksztalcilem :wink: Nalezy przylutowac rdzen kabla do rdzenia petli pod ktoras nakretka a oplot kabla do oplotu petli. Szkoda ze wczesniej do tego nie dotarlem to bym nie zawracal glowy takimi postami :)
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

Całe życie uczymy się na własnych błędach. :lol:
pawelch

No kabelek przylutowany i antenka śmiga aż milo :lol: Nawet na wysokosci wyciagnietej reki 4/7 kresek. Jutro antenka na maszt jedzie :D Ciekawe ile wycisnie :)
Gringo
Stały użytkownik forum

Post autor: Gringo »

pawelch ile masz metrów kabla od modemu do anteny? No i pochwal się ile wycisnołeś i z ilu km sciogasz :wink:
pawelch

Z braku czasu dopiero dzis porzadnie zamontowalem antenke. Kabel jest 10 metrowy. Odleglosc BTSa z ktorym sie lacze to ok 7-8 km. A srednio wyciskam okolo 20 kB/s :D
Jednak pomino ze antenka jest na wysokosci ok 6-7 m nad ziemia zasieg taki sam jak wtedy na wysokosci wyciagnietej reki. Komenda csq w terminalu polazuje mi wartosc ok 20,99. Moze pokombinuje jeszcze z dokladniejszym ustawieniem jej.
ODPOWIEDZ