pytanie - były tp
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
pytanie - były tp
Witam wszystkich mam taki o to problem. Mieszkam we Wrocławiu na sępolnie i mam parę pytań.
Czy jest jakakolwiek możliwość na tym terenie radiówka na ulicy Jana Szanieckiego?
Jeśli nie to mam linie ale kiedyś za innego lokatora była neostrada, właściciel usunął wszystko czyli neostrade i telefon. Fizycznie w moim mieszkaniu znajduje się kabel od linii i jakie musiałbym kroki zrobić by miec najtańszy internet przez linie. Wolałbym z dala od tp ale jak nie da rady to trudno i ostatnie pytanie. Jeśli musiałbym wziąć coś od tp - wiadomo zastrzeżenie numeru(około 22zł) to może np od dialogu wziąć internet.
Pozdrawiam.
Czy jest jakakolwiek możliwość na tym terenie radiówka na ulicy Jana Szanieckiego?
Jeśli nie to mam linie ale kiedyś za innego lokatora była neostrada, właściciel usunął wszystko czyli neostrade i telefon. Fizycznie w moim mieszkaniu znajduje się kabel od linii i jakie musiałbym kroki zrobić by miec najtańszy internet przez linie. Wolałbym z dala od tp ale jak nie da rady to trudno i ostatnie pytanie. Jeśli musiałbym wziąć coś od tp - wiadomo zastrzeżenie numeru(około 22zł) to może np od dialogu wziąć internet.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 2011-05-05, 22:10 przez marek12p, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: pytanie - były tp
marek12p, czy internet od operatora sieci komórkowej wchodzi w grę czy nie?marek12p pisze:Czy jest jakakolwiek możliwość na tym terenie radiówka
Ma to być łącze na stale czy na określony czas?
Jakiego operatora? TP? Dialog?marek12p pisze:Fizycznie w moim mieszkaniu znajduje się kabel od linii
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Początkujący użytkownik forum
1. wolałbym zdala od opertorów telefonów komórkowych bo jak wiadomo limit a internet stały.BliSki pisze:marek12p, czy internet od operatora sieci komórkowej wchodzi w grę czy nie?
Ma to być łącze na stale czy na określony czas?
...
Jakiego operatora? TP? Dialog?
2. Co do lini to było kiedys na nim normlna neostrada i telefon od tp ale wlasciciel zrezygnowal wszystko, wydaje mi sie nadal ze jest tutaj nadal tp.
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2011-05-06, 17:47 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2011-05-06, 16:47 przez marek12p, łącznie zmieniany 1 raz.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Na linii TP powinno się korzystać z usług TP - pijawki to zawsze jest loteria, szczególnie w przypadku szybszych taryf, a różnice cenowe są obecnie minimalne.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
To tak jak już napisał Patryk, lepiej nie kombinować.marek12p pisze:Co do lini to było kiedys na nim normlna neostrada i telefon od tp
No chyba, że możesz tam założyć linie od np. Dialogu?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
- Rilicek
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Ja mam zawieszony telefon w TP, internet w Netii i nie narzekam.
Choć przyznam się szczerze, przy różnicach w cenach jakie teraz są, chyba bym już nie kombinował.
W najbliższym czasie mam zamiar przetestować kolejny raz zmianę promocji w Netii w czasie umowy.
Poprzednim razem zaraz przed skończeniem promocji 1zł/mies za abonament, mieli drugą podobną z możliwością przejścia i za 1zł/mies miałem kolejny okres. W ten sposób przez ponad pół roku miałem internet za 1zł/mies.
Możliwość zmiany promocji w czasie trwania umowy, to jest + dla Netii. Nie wiem tylko, czy jeszcze tak umowy podpisują.
Choć przyznam się szczerze, przy różnicach w cenach jakie teraz są, chyba bym już nie kombinował.
W najbliższym czasie mam zamiar przetestować kolejny raz zmianę promocji w Netii w czasie umowy.
Poprzednim razem zaraz przed skończeniem promocji 1zł/mies za abonament, mieli drugą podobną z możliwością przejścia i za 1zł/mies miałem kolejny okres. W ten sposób przez ponad pół roku miałem internet za 1zł/mies.
Możliwość zmiany promocji w czasie trwania umowy, to jest + dla Netii. Nie wiem tylko, czy jeszcze tak umowy podpisują.
orange -> EchoLife HG612 + 2xNetgear R6220 (OpenWrt 19.07 z LuCI)
System: openSUSE
http://software.opensuse.org/
System: openSUSE
http://software.opensuse.org/