nowy iPlus manager

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
wiciu
Użytkownik forum

nowy iPlus manager

Post autor: wiciu »

Czy ktoś może mi powiedzieć co nowego wnosi wersja 1.8? Kurcze, na www.iplus.pl mogliby się trochę wysilić i chociaż w 2 zdaniach napisać o zmianach a nie - "srujną" nową wersję i macie - jedzcie :(
Awatar użytkownika
Artur_prezes
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: nowy iPlus manager

Post autor: Artur_prezes »

Poradzę ci coś: ściągnij, zainstaluj wypróbuj i napisz czy coś się zmieniło z nowej wersji :D :D
CLEARW'RE
Broadband
wiciu
Użytkownik forum

Jak do tej pory widzę, że tylko numerek. Chciałoby się zatem wiedzieć co poza tym.
znamsie
Użytkownik forum

Post autor: znamsie »

Wiem, że ma sygnalizować HSDPA kolorem czerwonym w prostokącie koło zasięgu. To tyle. Dowiem się co więcej, potestuję.
E70 via USB
Awatar użytkownika
Artur_prezes

To się postarali z nowym managerem :) . Czy oni nie umią wpaść na to, żeby wykombinować jak zrobic by nie zabierał tyle pamięci? Musi to byc widocznie bardzo trudne.Nie wiem jak wy myślicie drodzy forumowicze, ale to jest wskazane by się zmieniło.
CLEARW'RE
Broadband
znamsie
Użytkownik forum

Post autor: znamsie »

A używasz lekkiej wersji interface'u?

Mam drugie info: przy braku możliwości połączenia przez GPRS/EDGE/UMTS jest zapytanie czy połączyć przez CSD (sic!).
E70 via USB
michal_99
Stały użytkownik forum

Post autor: michal_99 »

dziwie sie Wam ze uzywacie tego beznadziejnego programu jakim jest iplus manager... ja tylko uruchamiam go na chwilke zeby podal pin i wylaczam, a nastepnie lacze sie z netem recznie :) zwykle polaczenie zdecydowanie szybciej laczy z netem niz manager poza tym komp mam nie pierwszej mlodosci wiec mi nie obciaza dodatkowo ramu... :)
batt21
Stały użytkownik forum

Post autor: batt21 »

Wróciło nowe.IPlus Manger 1.8
Dalej SYF !!! nie widac zmian
--------------------------------
P II Coman. 2 xp.sp2
Awatar użytkownika
Artur_prezes

Używam lekkiej wersji, żeby nie obciążała pamięci tak bardzo, ale iPlus mógłby się postarać, żeby normalna wersja managera tez działała bez zarzutu,a z tym jest ciężko, lekki interfejs to tego tak jak zwykły długo się włącza i wyłącza ,a to tez niekiedy doprowadza do szału. Pożyjemy zobaczymy, może iPlus kiedyś się postara i jednak zafunduje nam całkowicie inny manager nie bazujący (o ile się nie mylę) na Javie.
CLEARW'RE
Broadband
wiciu
Użytkownik forum

michal_99 pisze:ja tylko uruchamiam go na chwilke zeby podal pin
A ja w końcu zdjąłem pin'a aparatem i teraz na samym dialupie jadę. I kij mu w oko* :) jedyne czego mi brakuje z managera to wygodnego wysyłania sms'ow i kresek z siłą sygnału.

*) temu managerowi
savio
Początkujący użytkownik forum

Post autor: savio »

Pracuje na lekkim interfejsie i jedyna roznica miedzy 1.7 a 1.8 jaka zauwazylem ze wskazuje mi kiedy jestem w zasiegu UMTS a kiedy HSDPA. I chyba to wszystko...
batt21
Stały użytkownik forum

Post autor: batt21 »

A u mnie wskazuje ze :nie mam w ogóle zasiegu,ze karta nie gotowa,i ze nie mozna znalezdz serwera.W tym samym czasie jade na Dialupie smiga az milo.
No to sie "postarali"
--------------------------------
P II Coman. 2 xp.sp2
ratuszfly
Początkujący użytkownik forum

Post autor: ratuszfly »

wiciu pisze:
michal_99 pisze:ja tylko uruchamiam go na chwilke zeby podal pin
A ja w końcu zdjąłem pin'a aparatem i teraz na samym dialupie jadę. I kij mu w oko* :) jedyne czego mi brakuje z managera to wygodnego wysyłania sms'ow i kresek z siłą sygnału.

*) temu managerowi

jak zdjales pin telefonem ? probowalem i wyskakuje mi jakis blad typu operacja niewykonalna czy jakos tak - z ery zdjalem bez problemu a z plusa nie moge...

[email protected]
Awatar użytkownika
vegas
Stały użytkownik forum

Post autor: vegas »

jak zdjales pin telefonem ? probowalem i wyskakuje mi jakis blad typu operacja niewykonalna czy jakos tak - z ery zdjalem bez problemu a z plusa nie moge...
Są karty SIM na których nie da rady wyłączyć kodu pinu.
Awatar użytkownika
Fanta
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Fanta »

urqel1 pisze: Są karty SIM na których nie da rady wyłączyć kodu pinu.
Jak to przeczytałem to chciałem się przekonać jak jest u mnie...
Okazało się że należę do osób które mogą pozbyć się PIN-u w Plusie...:D
Ostatnio zmieniony 2007-03-11, 22:46 przez Fanta, łącznie zmieniany 1 raz.
[center]!! Zaczynaj od: FAQ -> Szukaj tematów-> GOOGLE
Regulamin i Netykieta[/center]
bbart
Stały użytkownik forum

Post autor: bbart »

fanta88 pisze:Okazało się że należę do osób które mogą pozbyć się sim-locka w Plusie...:D
A co ma wspólnego wyłączenie żądania kodu PIN i sim-lock? Przecież to dwie różne rzeczy.
Acer Aspire 3003WLMI: Sempron 3000+ (1800 MHz), 1024 MB RAM, 80 GB HDD, matryca 15,4', iPlus na Samsung SGH-X700 (EDGE klasy 10)
Awatar użytkownika
Fanta
Mistrz bezprzewodowy

Wybaczcie, z pośpiechu się pomyliłem, ale naprawiłem błąd, oczywiście chodziło mi o kod PIN...
Awatar użytkownika
lukaso
Użytkownik forum

Post autor: lukaso »

wiciu pisze:Czy ktoś może mi powiedzieć co nowego wnosi wersja 1.8? Kurcze, na www.iplus.pl mogliby się trochę wysilić i chociaż w 2 zdaniach napisać o zmianach a nie - "srujną" nową wersję i macie - jedzcie :(
hej Wiciu, kliknij sobie tu
i poczytaj, od 26 marca wprowadzili więcej informacji + dodali za 1,22 kasperskiego antywirus:)

edit: miesiąc
Ostatnio zmieniony 2007-03-29, 09:46 przez lukaso, łącznie zmieniany 1 raz.
wiciu
Użytkownik forum

i poczytaj, od 26 kwietnia wprowadzili więcej informacji + dodali za 1,22 kasperskiego antywirus:)
Mój post był z 12 Stycznia i dotyczył wersji 1.8. Mimo to, pod podanym przez ciebie adresem nadal jest to samo czyli nic - ani słowa o zmianach.

P.S. Od kwietnia wprowadzili? to my już mamy kwiecień? ;)
Awatar użytkownika
lukaso
Użytkownik forum

Post autor: lukaso »

wiciu pisze:
i poczytaj, od 26 kwietnia wprowadzili więcej informacji + dodali za 1,22 kasperskiego antywirus:)
Mój post był z 12 Stycznia i dotyczył wersji 1.8. Mimo to, pod podanym przez ciebie adresem nadal jest to samo czyli nic - ani słowa o zmianach.

P.S. Od kwietnia wprowadzili? to my już mamy kwiecień? ;)
hej, to myślałem że wcześniej jeszcze mniej było info na stronie Plusa. a udalo Ci się zdobyć informacje jakie sa nowe uaktualnienia w tej wersji 1.8? jak nie to moze napisz do nich mejlika jakiegos, pewnie odpiszą, ja dostałem z ich bok odpowiedź za każdym razem jak pisałem

powodzenia

ps. zmieniłem date, o miesiąc mi się pomyliło:)
switch

Post autor: switch »

Aktualnie mam wersję 1.9 - pierwszą z jaką mam styczność. Zauważyłem dwie ciekawe i zarazem wkurzające rzeczy:
Jak używam wersji flashowej (domyślnej :x ) to aplikacja ta wyświetla się w prawym górnym rogu ekranu i za cholerę nie mogę jej przesunąć w inne miejsce.
Po przełączeniu w ustawieniach na wersję light zobaczyłem jeszcze większe cudo. Pojawiła się werjsa superlight, bo od wersji light (tej co ją mogłem zobaczyć na screenach z instrukcji) różni się tym, że nie ma ani jednego przycisku. Jest tylko prostokąt z logo plusa na dole i znaczek siły sygnału i ilość ściągniętych i wysłanych danych.

Czy to jest normalne zachowanie tej aplikacji??
Awatar użytkownika
Fanta
Mistrz bezprzewodowy

Kolego @switch, spróbuj może zainstalować wcześniejszą wersję, na przykład 1.8 i dopiero na nią 1.9 (zastanawiam się skąd ją masz bo na stronie iPlusa jej nie ma). A co do przesuwania managera, to klikasz i przytrzymujesz logo iPlusa i jedziesz.
switch

Post autor: switch »

Najnowszą wersję ściągnąłem ze strony iPlusa. (link)

Zainstalowałem 1.8 i jest OK. Niestety po aktualizacji do 1.9 nadal mam problem z "lekką" wersją.
Cóż... trzeba będzie poczekać na 2.0 :wink:
Awatar użytkownika
Artur_prezes

1.9 tym się różni od poprzednika, że po naciśnięciu na zminimalizuj wskakuje do traya i nie zaśmieca paska głównego i w moim przypadku się szybciej łączy i znajduje sygnał, robi to prawie tak szybko jak dial-up. Wreszcie coś konkretniejszego.Testuje ja od paru tygodni i jest ok.
CLEARW'RE
Broadband
Awatar użytkownika
Pawe???
Użytkownik forum

Post autor: Pawe??? »

I wersja 1.9 ma jeszcze inną ikonkę :) OT taka subtelna różnica, ikonka-domek, zamiast +z uśmieszkiem.

Tak czy siak jest to beznadziejny soft pisany przez jakieś lamy :evil:
iPlus 110 + Comander2 ~20kB/s
ODPOWIEDZ