nowy iPlus manager
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
nowy iPlus manager
Czy ktoś może mi powiedzieć co nowego wnosi wersja 1.8? Kurcze, na www.iplus.pl mogliby się trochę wysilić i chociaż w 2 zdaniach napisać o zmianach a nie - "srujną" nową wersję i macie - jedzcie 

- Artur_prezes
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: nowy iPlus manager
Poradzę ci coś: ściągnij, zainstaluj wypróbuj i napisz czy coś się zmieniło z nowej wersji

CLEARW'RE
Broadband
Broadband
-
- Użytkownik forum
Jak do tej pory widzę, że tylko numerek. Chciałoby się zatem wiedzieć co poza tym.
-
- Użytkownik forum
Wiem, że ma sygnalizować HSDPA kolorem czerwonym w prostokącie koło zasięgu. To tyle. Dowiem się co więcej, potestuję.
E70 via USB
- Artur_prezes
To się postarali z nowym managerem
. Czy oni nie umią wpaść na to, żeby wykombinować jak zrobic by nie zabierał tyle pamięci? Musi to byc widocznie bardzo trudne.Nie wiem jak wy myślicie drodzy forumowicze, ale to jest wskazane by się zmieniło.

CLEARW'RE
Broadband
Broadband
-
- Użytkownik forum
A używasz lekkiej wersji interface'u?
Mam drugie info: przy braku możliwości połączenia przez GPRS/EDGE/UMTS jest zapytanie czy połączyć przez CSD (sic!).
Mam drugie info: przy braku możliwości połączenia przez GPRS/EDGE/UMTS jest zapytanie czy połączyć przez CSD (sic!).
E70 via USB
-
- Stały użytkownik forum
dziwie sie Wam ze uzywacie tego beznadziejnego programu jakim jest iplus manager... ja tylko uruchamiam go na chwilke zeby podal pin i wylaczam, a nastepnie lacze sie z netem recznie
zwykle polaczenie zdecydowanie szybciej laczy z netem niz manager poza tym komp mam nie pierwszej mlodosci wiec mi nie obciaza dodatkowo ramu... 

-
- Stały użytkownik forum
Wróciło nowe.IPlus Manger 1.8
Dalej SYF !!! nie widac zmian
Dalej SYF !!! nie widac zmian
--------------------------------
P II Coman. 2 xp.sp2
P II Coman. 2 xp.sp2
- Artur_prezes
Używam lekkiej wersji, żeby nie obciążała pamięci tak bardzo, ale iPlus mógłby się postarać, żeby normalna wersja managera tez działała bez zarzutu,a z tym jest ciężko, lekki interfejs to tego tak jak zwykły długo się włącza i wyłącza ,a to tez niekiedy doprowadza do szału. Pożyjemy zobaczymy, może iPlus kiedyś się postara i jednak zafunduje nam całkowicie inny manager nie bazujący (o ile się nie mylę) na Javie.
CLEARW'RE
Broadband
Broadband
-
- Użytkownik forum
A ja w końcu zdjąłem pin'a aparatem i teraz na samym dialupie jadę. I kij mu w oko*michal_99 pisze:ja tylko uruchamiam go na chwilke zeby podal pin

*) temu managerowi
-
- Początkujący użytkownik forum
Pracuje na lekkim interfejsie i jedyna roznica miedzy 1.7 a 1.8 jaka zauwazylem ze wskazuje mi kiedy jestem w zasiegu UMTS a kiedy HSDPA. I chyba to wszystko...
-
- Stały użytkownik forum
A u mnie wskazuje ze :nie mam w ogóle zasiegu,ze karta nie gotowa,i ze nie mozna znalezdz serwera.W tym samym czasie jade na Dialupie smiga az milo.
No to sie "postarali"
No to sie "postarali"
--------------------------------
P II Coman. 2 xp.sp2
P II Coman. 2 xp.sp2
-
- Początkujący użytkownik forum
wiciu pisze:A ja w końcu zdjąłem pin'a aparatem i teraz na samym dialupie jadę. I kij mu w oko*michal_99 pisze:ja tylko uruchamiam go na chwilke zeby podal pinjedyne czego mi brakuje z managera to wygodnego wysyłania sms'ow i kresek z siłą sygnału.
*) temu managerowi
jak zdjales pin telefonem ? probowalem i wyskakuje mi jakis blad typu operacja niewykonalna czy jakos tak - z ery zdjalem bez problemu a z plusa nie moge...
[email protected]
- vegas
- Stały użytkownik forum
Są karty SIM na których nie da rady wyłączyć kodu pinu.jak zdjales pin telefonem ? probowalem i wyskakuje mi jakis blad typu operacja niewykonalna czy jakos tak - z ery zdjalem bez problemu a z plusa nie moge...
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
Jak to przeczytałem to chciałem się przekonać jak jest u mnie...urqel1 pisze: Są karty SIM na których nie da rady wyłączyć kodu pinu.
Okazało się że należę do osób które mogą pozbyć się PIN-u w Plusie...

Ostatnio zmieniony 2007-03-11, 22:46 przez Fanta, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stały użytkownik forum
A co ma wspólnego wyłączenie żądania kodu PIN i sim-lock? Przecież to dwie różne rzeczy.fanta88 pisze:Okazało się że należę do osób które mogą pozbyć się sim-locka w Plusie...
Acer Aspire 3003WLMI: Sempron 3000+ (1800 MHz), 1024 MB RAM, 80 GB HDD, matryca 15,4', iPlus na Samsung SGH-X700 (EDGE klasy 10)
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
Wybaczcie, z pośpiechu się pomyliłem, ale naprawiłem błąd, oczywiście chodziło mi o kod PIN...
- lukaso
- Użytkownik forum
hej Wiciu, kliknij sobie tuwiciu pisze:Czy ktoś może mi powiedzieć co nowego wnosi wersja 1.8? Kurcze, na www.iplus.pl mogliby się trochę wysilić i chociaż w 2 zdaniach napisać o zmianach a nie - "srujną" nową wersję i macie - jedzcie
i poczytaj, od 26 marca wprowadzili więcej informacji + dodali za 1,22 kasperskiego antywirus:)
edit: miesiąc
Ostatnio zmieniony 2007-03-29, 09:46 przez lukaso, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik forum
Mój post był z 12 Stycznia i dotyczył wersji 1.8. Mimo to, pod podanym przez ciebie adresem nadal jest to samo czyli nic - ani słowa o zmianach.hej Wiciu, kliknij sobie tu
i poczytaj, od 26 kwietnia wprowadzili więcej informacji + dodali za 1,22 kasperskiego antywirus:)
P.S. Od kwietnia wprowadzili? to my już mamy kwiecień?

- lukaso
- Użytkownik forum
hej, to myślałem że wcześniej jeszcze mniej było info na stronie Plusa. a udalo Ci się zdobyć informacje jakie sa nowe uaktualnienia w tej wersji 1.8? jak nie to moze napisz do nich mejlika jakiegos, pewnie odpiszą, ja dostałem z ich bok odpowiedź za każdym razem jak pisałemwiciu pisze:Mój post był z 12 Stycznia i dotyczył wersji 1.8. Mimo to, pod podanym przez ciebie adresem nadal jest to samo czyli nic - ani słowa o zmianach.hej Wiciu, kliknij sobie tu
i poczytaj, od 26 kwietnia wprowadzili więcej informacji + dodali za 1,22 kasperskiego antywirus:)
P.S. Od kwietnia wprowadzili? to my już mamy kwiecień?
powodzenia
ps. zmieniłem date, o miesiąc mi się pomyliło:)
Aktualnie mam wersję 1.9 - pierwszą z jaką mam styczność. Zauważyłem dwie ciekawe i zarazem wkurzające rzeczy:
Jak używam wersji flashowej (domyślnej
) to aplikacja ta wyświetla się w prawym górnym rogu ekranu i za cholerę nie mogę jej przesunąć w inne miejsce.
Po przełączeniu w ustawieniach na wersję light zobaczyłem jeszcze większe cudo. Pojawiła się werjsa superlight, bo od wersji light (tej co ją mogłem zobaczyć na screenach z instrukcji) różni się tym, że nie ma ani jednego przycisku. Jest tylko prostokąt z logo plusa na dole i znaczek siły sygnału i ilość ściągniętych i wysłanych danych.
Czy to jest normalne zachowanie tej aplikacji??
Jak używam wersji flashowej (domyślnej

Po przełączeniu w ustawieniach na wersję light zobaczyłem jeszcze większe cudo. Pojawiła się werjsa superlight, bo od wersji light (tej co ją mogłem zobaczyć na screenach z instrukcji) różni się tym, że nie ma ani jednego przycisku. Jest tylko prostokąt z logo plusa na dole i znaczek siły sygnału i ilość ściągniętych i wysłanych danych.
Czy to jest normalne zachowanie tej aplikacji??
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
Kolego @switch, spróbuj może zainstalować wcześniejszą wersję, na przykład 1.8 i dopiero na nią 1.9 (zastanawiam się skąd ją masz bo na stronie iPlusa jej nie ma). A co do przesuwania managera, to klikasz i przytrzymujesz logo iPlusa i jedziesz.
Najnowszą wersję ściągnąłem ze strony iPlusa. (link)
Zainstalowałem 1.8 i jest OK. Niestety po aktualizacji do 1.9 nadal mam problem z "lekką" wersją.
Cóż... trzeba będzie poczekać na 2.0
Zainstalowałem 1.8 i jest OK. Niestety po aktualizacji do 1.9 nadal mam problem z "lekką" wersją.
Cóż... trzeba będzie poczekać na 2.0

- Artur_prezes
1.9 tym się różni od poprzednika, że po naciśnięciu na zminimalizuj wskakuje do traya i nie zaśmieca paska głównego i w moim przypadku się szybciej łączy i znajduje sygnał, robi to prawie tak szybko jak dial-up. Wreszcie coś konkretniejszego.Testuje ja od paru tygodni i jest ok.
CLEARW'RE
Broadband
Broadband
- Pawe???
- Użytkownik forum
I wersja 1.9 ma jeszcze inną ikonkę
OT taka subtelna różnica, ikonka-domek, zamiast +z uśmieszkiem.
Tak czy siak jest to beznadziejny soft pisany przez jakieś lamy

Tak czy siak jest to beznadziejny soft pisany przez jakieś lamy

iPlus 110 + Comander2 ~20kB/s