Oferta do wysyłania i odbierania maili

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
mimo
Początkujący użytkownik forum

Oferta do wysyłania i odbierania maili

Post autor: mimo »

Witam.
Zakupiłem notebooka z wejściem usb. Poszukuję najprostszej i najtańszej formy sporadycznego odbierania i wysłania maili w terenie (ok 30szt tygodniowo).
Kompletnie się na tym nie znam, przeglądałem forum ale nie mam pojęcia o czym wy tam piszecie. Doczytałem że potrzebny będzie modem usb, tylko jaki (coś z allegro chyba, lub nowy), strony www tez pewnie nieraz będę przeglądał.

pozdrawiam.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Oferta do wysyłania i odbierania maili

Post autor: ja.michal »

Maile z załącznikami jakimiś większymi? W jakiej sieci masz telefon? Jaka taryfa?
mimo

Telefon mam w play biznes, abonament za ok 50zł. Z załącznikami do max 0,4mb, ale to w 20% maili.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

To jak czasem masz używać tylko do poczty to może pakiet MB do taryfy i używać telefonu do połączenia?
To taka propozycja tylko. Jak stricte tylko do internetu chcesz coś to dobierzemy modem i jakąś taryfę.
Powiedz tylko jeszcze czy maile to w miastach czy raczej różnie (poza siecią Playa)?
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: key »

mimo pisze:Poszukuję najprostszej i najtańszej formy sporadycznego odbierania i wysłania maili w terenie
Orange free na karte: starter 1 GB za 20 PLN, po 30 dniach kupujesz nowy. 20 PLN do wykorzystania na rozmowy.
Nie pomagam na PW.
mimo

Telefon się nie sprawdzi to są często długie korespondencje (wielowątkowe) i nie poręczny jest telefon. Musi być notebook, dlatego też kupiłem taki 10cali. Coś widziałem na allegro 5gb za 40zł na pięć miesięcy orange, czy coś takiego mogę mieć? wiadomości generalnie sprawdzane i odpisywane tam gdzie złapię zasięg.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

To może być Orange. Też może być Plus + doładowanie za 100zł. Bonus i złotówki to razem to koło 6.4GB ważne 6 miesięcy.

[ Dodano: 2011-05-09, 21:40 ]
Modem np. E173-u2 (ten od Playa) za 129zł nowy z Playa z kartą 1GB. Modem bez simloca więc po użyciu tego 1GB możesz Orange wsadzić czy tam coś innego.
mimo

No bo ja i tak nie wykorzystam nawet tych limitów co są, dlatego szukam czegoś stosunkowo małego.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

To może Play Fresh + pakiety internetowe? Karta ważna rok po doładowaniu. Minus taki, że pakiet czasem wolniej się aktywuje.
Może być też Play Fresh darmowy internet i po doładowaniu bonus MB, a po przekroczeniu bonusu prędkość połączenia spada na czas aktywności bonusu.
mimo

Kurcze akurat nie działa strona play, chciałem zobaczyć jak to kosztuje.
To zanim tego nie zrobią może coś z modemów byśmy wybrali?
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

To w sumie starczy Ci ten Huawei E173u-2. Teraz jest pewnie jeszcze w Playu za 129zł z kartą 1GB ważne 30 dni.
ODPOWIEDZ