Problem Bluetooth Billiontona
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem Bluetooth Billiontona
Mam wielki problem. Wczoraj moja mama w gescie kupila mi (bez mojej wiedzy) Bluetootha z Billiontona (Bluetooth USB Adapter, taki z antenka...) i pan sprzedawca zrobil ja w... bambuko bo nie dal plyty z softem. I teraz moj problem, gdy podłączam BT do kompa pisze mi ze to nieznane urzadzenie, instalowalem softy ze strony, bluesoile, widcommy itp. ale nadal nie wykrywa mi BT. Nie mam pojecia co zrobic... Mamie nic nie mowilem bo nie chce jej przykrosci zrobic, tragiczna sytuacja. BLAGAM O POMOC!!!
Edit. Mam XP SP2.
Edit. Mam XP SP2.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: Problem Bluetooth Billiontona
Pójdż sam do sklepu i poproś o płytkę.
W dodatku to forum jest pośwęcone dla internetu bezprzewodowego.
W dodatku to forum jest pośwęcone dla internetu bezprzewodowego.
-
- Użytkownik forum
Zobacz tutaj http://www.billionton.com.tw/website/do ... .asp?id=29
-
- Początkujący użytkownik forum
Od tego zaczynalem... To nie to. Ale dzieki ze chciales pomoc.
- crow6
- Stały użytkownik forum
No to zalozmy, ze kolega @Kalla chce podlaczyc przez BT telefon jako modem :]W dodatku to forum jest pośwęcone dla internetu bezprzewodowego
A co do adapterka...
Z tego co widze u siebie, to BlueSoleil 2.3 obsluguje jakies Billintony. Sprobuj. A jak sie nie da to zrob trzeba bedzie troszke pokombinowac. Przede wszystkim upewnij sie, ze masz zainstalowane BlueSoleil! I teraz:
1. Znajdz w c:\Windows\inf (jesli masz WinGroze na c:\windows) plik oem[liczba].inf ([liczba] to jakas liczba - liczbe generuje system wiec na kazdym kompie moze byc inna) w ktorym prawie na samej gorze jest text "btcusb.inf" (pliki inf otwiera sie zwyklym notatnikiem). Przekopiuj go sobie gdzies i najlepiej zmien nazwe np na "billinton.inf".
2. Otworz ten plik (billinton.inf) i znajdz linie w stylu: "%BILLIONTON.DeviceDesc%=BTusb_DDI, USB\VID_0B62&PID_000B".
3. Teraz musisz zmienic fragment "USB\VID_0B62&PID_000B" na ten odnoszacy sie do Twojego adapterka. Odpowiedni ciag znajdziesz w menedzerze urzadzen. W nim wybierasz wlasciwosci Twojego adapterka (powinien byc jako "nieznane urzadzenie"). Na ktorejs zakladce (nie pamietam jak sie nazywa, a nie mam teraz XP SP2) powiniens to znalezc (pewnie bedzie sie roznij jednym-dwoma znakami od tego na gorze).
4. Podmienione? No to zapisz i zamknij plik i kaz WinGrozie aktualizowac sterownik do adapterka (w menedzerze urzadzen). Pozaznaczaj tak, abys mogl wskazac plik ze sterownikiem i wskaz "billinton.inf" (czy jak go tam nazwales).
To czasami dziala - ale nie zawsze wiec...
Gott ist ein Popstar ]:->
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
No to zalozmy, ze kolega @Kalla chce podlaczyc przez BT telefon jako modem
Jaco pisze:Pójdż sam do sklepu i poproś o płytkę.