Witajcie, mam BC od 3 dni, i mam pytanie:
W domu mam full EDGE a o co chodzi z UMTS? Wybaczcie takie pytanie ale jestem nowy i bardzo tego nie rozumiem, chyba trafiłem w dobre miejsce.
Z strony BTS
jest napisane, że na tym BTS jest UMTS. Da się go jakoś wymusić? Co do obszaru mieszkam na wsi Siucice. Ale z anteną jeśli by była potrzeba to nawet na kominie mogę zamontować.
UMTS, EDGE kilka pytań.
Moderator: Moderatorzy
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: UMTS, EDGE kilka pytań.
Najpierw wyjdź z modemem na zewnątrz domu i zobaczy czy jest UMTS (3G). Jeżeli masz telefon z 3G to sprawdź telefonem czy widać siec Era 3G.dexter18 pisze:jest napisane, że na tym BTS jest UMTS. Da się go jakoś wymusić?
Program którym się łączysz powinien mieć opcję wymuszania 3G (UMTS). Możesz też sprawdzić program <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a>
Nie pomagam na PW!
Re: UMTS, EDGE kilka pytań.
Jak będzie lepsza pogoda to tak zrobię, bo na razie pada
. Jeśli coś będzie to się odezwę.
[ Dodano: 2011-05-16, 09:04 ]
Tak się złożyło zadzwoniłem do operatora i powiedział mi, że nie ma tam UMTS najbliższy jest w Sulejowie a do tamtego BT's mam ok 15 km i go nie widzę. Kobieta z którą rozmawiałem powiedziała mi tylko tyle, że ten teren jest bardzo dobrze usytuowany w GMS a co za tym idzie EDGE, i na razie innej łączności nie będzie. Chyba się przeprowadzę:)

[ Dodano: 2011-05-16, 09:04 ]
Tak się złożyło zadzwoniłem do operatora i powiedział mi, że nie ma tam UMTS najbliższy jest w Sulejowie a do tamtego BT's mam ok 15 km i go nie widzę. Kobieta z którą rozmawiałem powiedziała mi tylko tyle, że ten teren jest bardzo dobrze usytuowany w GMS a co za tym idzie EDGE, i na razie innej łączności nie będzie. Chyba się przeprowadzę:)