Hej,
Mam E173u-2 ten z Play, jaką antenę w miarę mobilną możecie polecić?
Uniwersalna antena
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Uniwersalna antena
Na 900MHz czy 2100Mhz? Na samochód?JarekMk pisze: jaką antenę w miarę mobilną możecie polecić?
Nie pomagam na PW!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Mam auto, zielone, co mam tankowac?
Wiecej szczegolow poprosimy - odleglosc od BTSa, czestotliwosc, jakosc sygnalu bez anteny, odleglosc modemu od punktu mocowania anteny....
Wiecej szczegolow poprosimy - odleglosc od BTSa, czestotliwosc, jakosc sygnalu bez anteny, odleglosc modemu od punktu mocowania anteny....
Nie pomagam na PW.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Przepraszam mój błąd.
Teraz mam OFNK ale za jakiś czas, wrzesień jak skończy się ważność tej karty to wrzuca Playa albo to samo jak promocja będzie.
Chyba bardziej na 900 dla HSPA, odległość? Hmm, <10 KM, lecz chodzi mi właśnie o taką którą będę mógł zabrać ze sobą i podłączyć w miejscowości w której normalnie ni będzie łapało zasięgu. Stąd nie wiem dokładnie jaka odległość - różna.
Sposób mocowania raczej obojętny, co sobie wymyśle, żeby mi pasowało.
Teraz mam OFNK ale za jakiś czas, wrzesień jak skończy się ważność tej karty to wrzuca Playa albo to samo jak promocja będzie.
Chyba bardziej na 900 dla HSPA, odległość? Hmm, <10 KM, lecz chodzi mi właśnie o taką którą będę mógł zabrać ze sobą i podłączyć w miejscowości w której normalnie ni będzie łapało zasięgu. Stąd nie wiem dokładnie jaka odległość - różna.
Sposób mocowania raczej obojętny, co sobie wymyśle, żeby mi pasowało.
- wojteks
- *** Administrator ***
To wtedy będziesz się martwił o antenę. O magnesówkach (patykach) zapomnij. Jedyne sensowne ale nie mobilne rozwiązanie to anteny kierunkowe typu yagi na 900MHz i panelowe na 2100MHz.JarekMk pisze:ale za jakiś czas, wrzesień
Nie pomagam na PW!