Iplus czy Nordisk
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Iplus czy Nordisk
Witam. W piątek rozwiązałem umowę z plusem na internet poprzez edge. teraz mam dylemat jaki internet wziąć. Jutro będe miał Iplus CDMA na próbę przez 7 dni. Odległość do nadajnika to ok 17 po dorodzę są lasy. Jak myślicie jaka będzie prędkość?
Z kolei do nadajnika nordiska mam ok 7km bez większych przeszkód. jak tu jest z umową? W ciągu 10 dni można ją rozwiązać bez żadnych sankcji?
Z kolei do nadajnika nordiska mam ok 7km bez większych przeszkód. jak tu jest z umową? W ciągu 10 dni można ją rozwiązać bez żadnych sankcji?
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Iplus czy Nordisk
iPlus CDMA=Nordisk przynajmniej jeżeli chodzi o zasięg i stacje bazowe.
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Z tym się nie zgodzę gdyż stacja znajdująca się 7 km ode mnie jest tylko i wyłącznie wykorzystywana przez nordisk i iplus nie ma jej w swoich mapach zasięgu. Najbliższa jest w miejscowości Iława, a ja mieszkam w miejscowości Ogrodzieniec. A stacja nordisk znajduje się w miejscowości Limza
- wojteks
- *** Administrator ***
Właścicielem Nordisk jest Polkomtel czyli operator sieci Plus. To co działa w iPlus CDMA działa na sieci radiowej Nordisk.arekmelerski pisze:Z tym się nie zgodzę gdyż stacja znajdująca się 7 km ode mnie jest tylko i wyłącznie wykorzystywana przez nordisk
W Iławie nie ma wydanego pozwolenia radiowego dla Nordisk. Natomiast jest w miejscowości Limża niedaleko Ogrodzieńca.
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Przecież mówie
W Limży stoi nadajnik Nordisk
A w punkcie Plusa powiedzieli mi ze ich najblizszy nadajnik ( Plusa) jest w iławie)
Proszę o odpowiedzi na temat przewidywanych transferów i jak to jest z umową z nordiskiem

Proszę o odpowiedzi na temat przewidywanych transferów i jak to jest z umową z nordiskiem
-
- Mistrz bezprzewodowy
W teorii do 3,1 Mb/s, w praktyce <0; 2,8> Mb/s.arekmelerski pisze:Proszę o odpowiedzi na temat przewidywanych transferów
- wojteks
- *** Administrator ***
A ja mówię że Nordisk=Plus CDMA.arekmelerski pisze:Przecież mówieW Limży stoi nadajnik Nordisk
No to mało kompetentny ten punkt albo nie zna obecnej oferty Plusa.arekmelerski pisze:A w punkcie Plusa powiedzieli mi ze ich najblizszy nadajnik ( Plusa) jest w iławie
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Zobaczymy jutro, spróbuje ustawić na Limże ( nadajnik jest bardzo dobrze widoczny) i sprawdzę.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Nie ma oddzielnego zasięgu cdma Plusa i Nordiska!!! Są tylko oddzielne oferty handlowe, na pasmo 420Mhz ma koncesję Nordisk, ale 2009 Plus wykupił go, aby poszerzyć swoją ofertę rynkową!!! 

jareq
-
- Użytkownik forum
No i otrzymałem iplusa na próbę, Antene ustawiłem na Limże. oto wynik speedtestu:
http://www.speedtest.net/result/1298277456.png
http://www.speedtest.net/result/1298277456.png
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
OT: krokodyl Ci sie zinwertowalryba825 pisze:W teorii do 3,1 Mb/s, w praktyce <0; 2,8> Mb/s.

Nie pomagam na PW.
-
- Początkujący użytkownik forum
arekmelerski ja mam Nordisk i z dużym prawdopodobieństwem korzystam też z nadajnika Limża/Kisielice. Tylko że odległość to ok 16km z widocznością , prędkość stała 1.0-1.2 Mbps pingi 135-150 ms. Dziwne że przy twojej lokalizacji takie osiągi.
-
- Użytkownik forum
Może dlatego że mój modem jest bezpośrednio przy komputerze w porcie USB, przy dwóch kreskach zasięgu wynik mnie satysfakcjonuje, pliki pobierają się z prędkością około 106 kb/s ping ponizej 200
Możliwe ze korzystasz z nadajnika w Radzyniu
Możliwe ze korzystasz z nadajnika w Radzyniu