"Opera Turbo nie jest teraz dostępna..."

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Procio
Mistrz bezprzewodowy

"Opera Turbo nie jest teraz dostępna..."

Post autor: Procio »

Od pewnego czasu przerzuciłem się na Operę. Wyświetlanie stron na bieżąco + włączona funkcja opera turbo = błyskawiczne wczytywanie stron po limicie :D

Jednak Opera Turbo nie zawsze działa... Co pewien czas otrzymuje komunikat:

Kod: Zaznacz cały

Opera Turbo nie jest teraz dostępna. Nie można nawiązać połączenia.
I w tym momencie, wczytywanie stron zostanie zatrzymane, a strony albo wcale się nie wczytują, ale tylko do pewnego momentu. Czasem wystarczy ponowne odświeżenie, czasem kilka razy.

Czy jest na to jakiś sposób? Powiem szczerze, że przyzwyczaiłem się do Opery + OT i nie wyobrażam sobie czekania 5 minut na wczytanie strony jak to miało miejsce w Firefoxie.

Szukałem dużo, jednak i Google nie potrafiło pomóc. A jakże mógłbym zapomnieć o kochanych "bez-kablowcach", zawsze chętnych do pomocy? :rotfl:
Internet domowy T-Mobile do 60Mb/s: https://www.speedtest.net/result/8251178215 :super:
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: "Opera Turbo nie jest teraz dostępna..."

Post autor: key »

Opera Turbo jest komprymujacym serwerem proxy, wiec jesli polaczenia z tym serwerem nie da sie zrealizowac, internet nie bedzie dzialac.
Nie pomagam na PW.
Procio
Mistrz bezprzewodowy

key pisze:Opera Turbo jest komprymujacym serwerem proxy, wiec jesli polaczenia z tym serwerem nie da sie zrealizowac, internet nie bedzie dzialac.
No ok, rozumiem. A nie ma może jakiś alternatywnych serwerów? Niestety nie jest to dość komfortowe, gdyż co chwile wczytywanie strony zostaje przerwane.
Internet domowy T-Mobile do 60Mb/s: https://www.speedtest.net/result/8251178215 :super:
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: key »

Procio pisze: A nie ma może jakiś alternatywnych serwerów?
Orange nic nie oferuje? Teoretycznie moga utrudniac dzialanie, w koncu to ich kase oszczedzasz.
Nie pomagam na PW.
Procio
Mistrz bezprzewodowy

key pisze:Orange nic nie oferuje?
Nie wiem tego dokładnie. Podobno Orange również posiada swoją kompresje i nie wiem w jaki sposób, ale jakoś nie za dobrze współpracuje wraz z Operą Turbo. Próbowałem to jakoś wyłączyć jednak nie dało się/nie umiałem/nie pomogło.
ODPOWIEDZ